Oma puu Vuosaaren Rakkauden Metsään

Rakkauden Metsä istutetaan Vuosaaren liikuntapuistoon.

Rakkauden Metsä istutetaan Vuosaaren liikuntapuistoon. Kuva: WSP

Kansalaisaloitteesta valtuustoaloitteeksi edennyt idea toteutuu 28.8.2020 Vuosaaren liikuntapuiston kärjessä. Sinne istutetaan alueelle sopivia eri puulajeja (metsäomenapuu, tervaleppä, rauduskoivu, kataja, mänty, tammi, metsälehmus ja pihlaja), yhteensä 280 puuta, jotka muodostavat Helsingin ensimmäisen Rakkauden Metsän.

Rakkauden Metsä -idean takana on matkailuyrittäjä Anu Nylund. Hän halusi suosittujen rakkauden lukkojen sijaan saada ihmiset istuttamaan rakkauden metsiä ympäri maailmaa. Idea eteni kaupunginvaltuuston hyväksymäksi valtuustoaloitteeksi, ja Helsingin ensimmäisille Rakkauden Metsä -puille löytyi paikka laajasta Vuosaaren liikuntapuistosta, Porslahdentien läheltä.

Kaupunkilaiset pystyivät varaamaan itselleen ja läheiselleen istutettavan puuntaimen Vihreät sylit -sivustolla osoitteessa www.vihreatsylit.fi/rakkaudenmetsa. Tarjolla oli 280 puuntainta ja ne kaikki varattiin alle vuorokaudessa ilmoittautumisjärjestyksessä. Puut ovat varaajille ilmaisia, mutta varaajan on sitouduttava istuttamaan puu perjantaina 28.8. pidettävässä pikniktapahtumassa.

Ilmoittautumisen yhteydessä Vihreät sylit -sivustolla pystyi halutessaan kertoa, miksi haluaa istuttaa kyseisen puun ja kenen kanssa. Tarinoita julkaistaan sivustolla.

Rakkauden Metsän puita ei merkitä maastoon nimikylteillä, mutta istuttajat saavat kunniakirjan, johon voi merkitä oman puunsa paikan istutuksen jälkeen. Rakkauden Metsä -alueelle sijoitetaan myös opastaulu ja pöytäpenkkiryhmiä, joilta käsin voi seurata istutusten kasvua ja viettää aikaa alueella.

Vuosaaren Rakkauden Metsä on Helsingin kaupungin toteuttama hanke. Laajemmin Rakkauden Metsä on Anu Nylundin Mood of Finland Oy:n konsepti, jolla edistetään ja kerätään varoja luonnonsuojeluun. Istutustapahtumassa on mahdollisuus tehdä lahjoitus Luonnonperintösäätiölle, joka ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita suojelutarkoitusta varten.

Lisätietoja
Vuosaaren Rakkauden metsä: www.vihreatsylit.fi/rakkaudenmetsa
Rakkauden metsä -konsepti: www.rakkaudenmetsa.fi

(Juttuun lisätty 3.7.2020 tieto siitä, että kaikki puut varattiin alle vuorokaudessa.)