Torilla puukottaneelle tuomio

Meri-Rastilan tori. (Arkistokuva)

Meri-Rastilan tori. (Arkistokuva)

Illalla 8.5.2020 tapahtui Meri-Rastilan torilla puukotus, jossa 1993 syntynyt mies puukotti veitsellä lukuisia kertoja vuonna 1980 syntynyttä miestä. Paikalle hälytetty poliisipartio tavoitti useasti selkään ja myös takaraivoon puukotetun uhrin hetken päästä Rastilan metroasemalta, puukottajakin saatiin kiinni samana iltana.

Miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, ja puukotus alkoi uhrin näkökulmasta yllättäen. Puukottaja oli hermostunut, kun uhri oli tullut seisomaan lähettyville puukottajan keskustellessa entisen tyttöystävänsä kanssa. Asioihinsa puuttumisesta hermostunut tekijä oli tässä vaiheessa kaivanut veitsen repustaan, ottanut halausotteen uhrista ja aloittanut teon.

Puukotuksen uhri pääsi nopeasti pois sairaalahoidosta, mutta uhrin vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia, siksi Helsingin käräjäoikeus tuomitsi puukottajan heinäkuussa tapon yrityksestä neljäksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio ei ole lainvoimainen, ja tekijä on valittanut siitä myöntäen syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, ei tapon yritykseen.