Kasvomaskit ahkerampaan käyttöön myös Itä-Helsingissä

Helsingin kaupungin tilastoissa Vuosaaressa on ollut eniten koronatartuntoja yhdessä muun Itä-Helsingin kanssa. Julkisia bussivuoroja käyttäessä olen kiinnittänyt huomiota, että aamuruuhkassa täydessä bussissa moni kulkee ilman kasvomaskia.

Sama koskee metroa. Iltapäiväruuhkassa maskeja näkee hieman enemmän, mutta siltikin moni kulkee ilman. Lähempänä keskustaa metroon nousee ja poistuu enemmän henkilöitä, joilla maski on käytössä.

Olen huomannut tämän saman asian kaupassa käydessä ja julkisissa paikoissa liikkuessani: Itä-Helsingissä ei jostain syystä käytetä kasvomaskeja niin paljon kuin muualla Helsingissä. Ja sama koskee eri ikäryhmiä, maskittomia on niin nuorissa kuin vanhoissakin henkilöissä.

Voisiko tässä olla yksi syy siihen, että Itä-Helsingissä on Helsingin eniten koronatartuntoja? THL:n mukaan kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Daniela Bäckström