Puistopolusta virallinen Suomen olympiakomitean yhteistyökoulu

Puistopolun peruskoulu on yksi Suomen olympiakomitean Urheiluyläkouluista. Urheiluyläkouluissa rakennetaan valtakunnallista urheiluyläkoulumallia, jossa toteutuu mahdollisuus 10–12 liikunta- ja urheilutuntiin kouluviikon aikana. Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun täysipainoiseen yhdistämiseen. Urheiluyläkoulujen koordinoinnista vastaa Suomen olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Puistopolun peruskoulussa on lajivalmennusta yhteistyöseurojen ja liittojen toimesta seuraavissa lajeissa: jääkiekko, jalkapallo, koripallo, salibandy ja voimistelu (mm. telinevoimistelu ja Team Gym). Kasva urheilijaksi -yleisfysiikkatreenit ajoittuvat tiistaiaamuun sekä keskiviikkoiltapäivään, näihin treeneihin osallistuvat muiden lajien urheilijat sekä ne, jotka kuntouttavat itseään. Aamuharjoitukset sijoittuvat tiistai- ja torstaiaamuun kello 8–9.30 sekä keskiviikkoisin kello 14.30–16.30 välille eri lajeissa sekä fysiikkavalmennuksessa.

Yläkouluaika on tärkeä vaihe urheilijan polulla: nuori kasvaa urheilun harrastajasta tavoitteelliseksi urheilijaksi. Innostus syvenee intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Urheiluyläkoulu on urheilusta innostuneelle nuorelle erinomainen mahdollisuus yhdistää koulunkäynti ja urheilu. Urheiluyläkouluissa rakennetaan nuoren urheilijan hyvää arkea ja opetetaan nuoria itsenäiseen työskentelyyn, vastuun ottamiseen ja arjen aikatauluttamiseen. Tämä onnistuu usean eri toimijan yhteistyöllä: mukana ovat koulut ja opettajat sekä lajiliitot, seurat ja urheiluakatemiat.

Jos siis olet urheilusta innostunut 6.-luokkalainen tai hänen vanhempansa, katso lisätietoa urheiluyläkouluista Olympiakomitean sivuilta www.urhea.fi

Urheiluyläkouluun hakeudutaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen kautta, joka mittaa keskeisiä taitoja ja ominaisuuksia. Lisätietoja sivulta www.soveltuvuuskoe.fi sekä hakuohje-esityksestä ja hakuohjevideosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Urheiluyläkoulussa saat

• urheilua tukevan innostavan ilmapiirin
• jopa 10–12 tuntia laadukasta liikuntaa ja urheilua kouluviikkoon noin kello 8–16 välisenä aikana
• mahdollisuuden yhdistää koulun ja urheilun toimivasti
• seurojen ohjaamat laji- ja yleisharjoitukset koulupäivän yhteydessä.

Urheiluyläkoulusta saa lisätietoja liikunnanopettaja Taina Aholalta, taina.ahola@edu.hel.fi

Urhean pääsykoepäivät ilmoitetaan viimeistään edellisen vuoden joulukuussa Ajankohtaista-kohdassa www.urhea.fi-sivuilla.