Liikkuvaan koronatestaukseen pääsee nyt kätevästi

Liikkuva koronatestaus on perjantaisin Vuotalon ja Columbuksen välisellä Mosaiikkitorilla. Testiin pääsee ilman ajanvarausta ja ilmaiseksi. Kuva: Satu Toivonen

Liikkuva koronatestaus on perjantaisin Vuotalon ja Columbuksen välisellä Mosaiikkitorilla. Testiin pääsee ilman ajanvarausta ja ilmaiseksi. Kuva: Satu Toivonen

HUOM! Tämä on Vuosaari-lehden artikkeli. Vuosaari-lehti ei vastaa mitenkään koronatestauksesta. Ajantasaiset ohjeet ja yhteystiedot löydät täältä: hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/koronavirustesti/

Liikkuva koronatestaus palvelee vuoropäivin Kannelmäessä, Malmilla, Kontulassa, Itäkeskuksessa ja Vuosaaressa. Liikkuvaan koronatestaukseen voi tulla ilman ajanvarausta ja lähetettä. Mukaan tarvitsee henkilöllisyystodistuksen. Liikkuvan testauksen avulla koronatestiin hakeutumista halutaan entisestään helpottaa.

Vaikka koronatartuntojen määrä on viime aikoina laskenut, koronatestiin on syytä edelleen hakeutua herkästi. Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Testiin tulee hakeutua myös, jos on saanut Koronavilkku-sovelluksesta altistumisilmoituksen, vaikka ei olisikaan koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Liikkuva koronatestaus on toistaiseksi avoinna kello 10–15.30 ja 3.5.2021 alkaen ma–pe kello 9–15.30. Testauspiste on kiinni helatorstaina 13.5.

Piste palvelee seuraavina päivinä seuraavissa paikoissa: ma klo 10–15.30 Kannelmäki (Kanneltalo, Sitra-tori, lähellä Unelma-veistosta), ti klo 10–15.30 Malmi (Malmitalon ja Malmin virastotalon välisellä aukealla, Ala-Malmin tori 1 / Pekanraitti), ke klo 10–15.30 Kontula (Kontulan kirjaston ja Kontulan terveysaseman välisellä aukealla, Ostoskuja 3 / Ostostie 4), to klo 10–15.30 Itäkeskus (Stoan ja päiväkoti Puotinharjun välisellä aukealla, Turunlinnantie 1 / Hansakujan jalankulkusilta), pe klo 10–15.30 Vuosaari (Vuotalo, Mosaiikkitori 2 / Rajapaadenraitti).

Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus. Testaus on maksuton. Näytteenottopisteessä tarjotaan koronanäytteenottoa ilman ajanvarausta, todistuksia pisteestä ei saa. Negatiivisen testin todistuksen voi tulostaa tarvittaessa osoitteesta koronatietoni.fi

HUOM! Tämä on Vuosaari-lehden artikkeli. Vuosaari-lehti ei vastaa mitenkään koronatestauksesta. Ajantasaiset ohjeet ja yhteystiedot löydät täältä: hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/koronavirustesti/