FC Viikingit P05 hyvässä vedossa kesän turnauksissa

FC Viikingit.

Turun Ystävyyskaupunkiturnauksen Viikinki-joukkue.

FC Viikingit P05 (vuonna 2005 syntyneet pojat), seuran pelaajamäärältään suurin poikien joukkue, pelasi vahvasti kesän isoissa turnauksissa.

Hesa Cup

Heinäkuussa tänä vuonna jo 44. kerran pelatussa Helsinki Cupissa FC Viikingit P05 oli mukana kolmella joukkueella: punaisella, valkoisella ja sinisellä. Sininen joukkue pelasi 2005 syntyneiden harrastesarjassa, valkoinen yleissarjassa ja punainen eliittisarjassa.

Sininen joukkue jäi taistelustaan huolimatta oman alkulohkonsa viimeiseksi, mutta voitti hyvällä tsempillä jatkopelissä Vantaan VJS Valkokeltaisen.

Valkoisen joukkueen peli oli nousujohteista, ja pudotuspelivaiheessa joukkue selvitti tiensä 36 parhaan joukkoon voittamalla ensimmäisessä pudotuspelissä hienolla pelillä ruotsalaisen Hammarby IF:n.

Punainen joukkue eteni ikäluokassaan kahdeksan parhaan joukkoon ja hävisi puolivälieräpelissä ikäluokan sarjan lopulta voittaneelle argentiinalaiselle C.E.F. Tucumanille varsin tiukassa ottelussa.

Ystävyyskaupunkiturnaus

Kesän turnauksista etukäteen kovatasoisin oli Turun Kupittaalla pelattu kansainvälinen P14-ikäluokan kutsuturnaus, 34. Ystävyyskaupunkiturnaus (The Friendship City Tournament). Turnaukseen oli kutsuttu pääosin P14 ylimmän sarjatason eli ELL:n joukkueita sekä joukkueita Liettuasta, Latviasta ja Venäjältä.

FC Viikinkien alkulohkosta jatkopelien kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon selvisi lopulta kolme (Viikingit, Skonto Riga ja TPS) lohkon neljästä joukkueesta. Lohkovaiheen aloituspelissä Viikingit kaatoi hallitsevan ikäluokan epävirallisen SM-joukkueen TPS:n lukemin 3–2. Toisessa pelissä kaatui keväällä ELL:n jatkosarjan paikan varmistanut Nokian Palloseura 3–0. Kolmantena kaatui kovatasoinen, lopulta turnauspronssia voittanut latvialainen Skonto Riga 1–0. Latvialaisjoukkue hävisi turnauksessa vain Viikingeille sekä finaalin ja koko turnauksen voittaneelle Pietarin Zenitille 1–2.

Sijoituspelivaiheessa Viikingit voitti ensin HyPS:n tasapainoisen esityksen päätteeksi 2–0. Puolivälierissä tuli sitten turnauksen ainoa niukka ja harmittava tappio toiselle finaalijoukkueelle, Jyväskylän JJK:lle 1–2. Sunnuntain jatkopeleissä Viikingit voitti ensin viime vuoden SM- pronssimitalijoukkue Tampereen Ilveksen 3–1 ja lopulta vielä uudelleen jo selkeästi väsyneen TPS:n 3–0. Huikean turnauksen jälkeen poikien loppusijoitus kovatasoisessa turnauksessa oli 5./28.

Menestyksekkäässä joukkueessa Turussa pelasivat: #2 Elis Uddström, #3 Joosua Ylävaara, #6 Aleksi Alatalo, #7 Tuukka Vaara, #9 Elias Weckström, #10 Julius Weckström, #11 Samuel Vuohtoniemi, #14 Karo Hoseinzadeh, # 15 Sampo Båsk, # 16 Emre Güngörmez, #18 Erik Björklund, #19 Artur Atarah, #23 Basim Yousef, #25 Jonathan Atrila, #30 Jooa Saukkonen, #35 Oliver Välipakka, #39 Nikita Kolesnik ja #49 Elias Luokkanen.

Erityinen ilonaihe oli, että mukana turnauksessa joukkuetta vahvistamassa olivat aikaisemmin Viikkari-joukkueessa pelanneet Artur Atarah (FC Honka) ja Jooa Saukkonen (HJK) omien seurojensa valmentajien suostumuksella; näin koko kaveriporukka oli koossa jälleen!

Viikinkien saldona turnauksessa oli kuusi voittoa seitsemässä pelissä maalierolla 16–4. Pojat osoittivat näin kuuluvansa ikäluokkansa Suomen kärkijoukkueisiin.

P05:n päävalmentaja Jan Weckström on tehnyt jo vuosien ajan joukkueen kanssa ansiokasta ja hienoa työtä. Erityiskiitoksen poikien menestyksestä ansaitsee P05-joukkueen fysiikkavalmentajana Sari Ervasti-Conti (yleisurheilun A-lisenssi).

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kesän peleissä oli välillä hellesää.

Kesän peleissä oli välillä hellesää.

Yhteistyötä TPS:n kanssa

FC Viikingit P05:n hyvät otteet Ystävyyskaupunkiturnauksessa huomioitiin, ja TPS 05:n päävalmentaja Petar Obradovic ehdotti Viikingit P05:n päävalmentaja Jan Weckströmille joukkueiden välistä yhteistyötä. Kolmea Viikinki-pelaajaa kysyttiin mukaan TPS:n joukkueeseen SPL:n I tason eli epäviralliseen ikäluokan SM-turnaukseen. Valitut pelaajat olivat #16 Emre Güngörmez, #10 Julius Weckström ja #7 Tuukka Vaara. Pojat voittivat Eerikkilän P14 SM-turnauksessa TPS:n riveissä pronssia.

Turnauksesta alkanut yhteistyö sai heti jatkoa, ja Viikinki-pelaajat kutsuttiin TPS:n mukaan Hammarby IF:n ja AIK:n koordinoimaan Nordic Academy Games -tapahtumaan Tukholmaan. Lupaavasti alkuun saatu yhteistyö TPS:n kanssa avaa toivottavasti jatkossa mahdollisuuksia myös muille pelaajille osallistua koviin kansallisiin ja kansainvälisiin peleihin TPS:n organisaation mukana.