Lintujen pesintärauhaa rikottiin törkeästi

Erilaiset luonnonsuojelujärjestöt, kuten BirdLife, ovat huolissaan metsähakkuista lintujen pesintäaikaan. Laki ei niitä kiellä, mutta metsänomistajat pyrkivät hoitamaan esimerkiksi harvennushakkuut lintujen pesintäajan ulkopuolella. Helsingin kaupungin olisi syytä tehdä samoin.

Keski-Vuosaareen Lokkisaarentielle on nousemassa rypäs uusia rivitaloja. Asuntojen tontin omistaa Helsingin kaupunki ja rakennuttaja on YIT, joka jo markkinoi alueelle tulevia asuntoja.

Vapun jälkeisenä maanantaina ja tiistaina metsäkoneet pyyhkäisivät Lokkisaarentietä reunustaneen nuoren ja terveen koivikon ja valkovuokkomeren sileäksi rakennustöiden aloittamista varten.

Ikävintä on, että metsänraivaus ajoitettiin juuri lintujen pesintäaikaan.

Vuosaari-lehti kertoi taannoin, että vuonna 2018 Vuosaaressa havaittiin ennätykselliset 235 eri lintulajia, joka oli viisi lintulajia enemmän kuin parhaana lintujen pesimäpaikkana tunnetun Viikin-Vanhankaupunginlahden alueella.

Koska Lokkisaarentie sijaitsee lähelle rehevää Vuosaaren puistotietä ja puistoa, jossa kukoistavat muun muassa erilaiset ruusut ja perinnekasvit, on oletettavaa, että kaadetusta metsiköstä tuhoutui monta lintukotia.

Metsikössä asusti myös oravia, kolme rusakkoa ja kettu, jotka nyt häädettiin pois.

Rakennusten alta raivattavan metsän kaatamisajankohta olisi pitänyt ehdottomasti huomioida tässäkin urakassa.

Marja Nyman