Kuntoportaat Vuosaarenhuipulle

Vuosaarenhuipulle tulee rakentaa kuntoportaat. Helsingin kaupungilla on kuntoporrasohjelma, jossa rakentamissuunnitelma Vuosaarenhuipulle puuttuu. Paikka on kuitenkin selvitysten mukaan alueella paras mahdollinen. Huipun kaltevuus ja pituus ovat juuri sopivia portaille. Kuntoportaat monipuolistaisivat liikunnan harrastamismuotoja Vuosaaressa. Portaiden sijaintikin olisi juuri sopiva suositun Mustavuoren ulkoilureitistön varrella ja olisi hyvin saavutettavissa.

Helsingin kaupungin kuntoporrasohjelmassa 2020–2030 on tavoitteena rakentaa yhdeksät kuntoportaat huomioiden kaikki alueet. Vuosaarenhuippu rakentamissuunnitelmasta kuitenkin puuttuu. Vuosaaressa asuu noin 40 000 asukasta ja väkiluvun kasvuennuste on Helsingin alueista suurimpia. Kuntoportaat Vuosaarenhuipulle pitää rakentaa alueellisen tasa-arvonkin nimissä. Esimerkiksi Lauttasaaressa asuu melkein puolet vähemmän asukkaita ja alueelle on tulossa portaat.

Vuosaarenhuippu tulee liittää kuntoporrasohjelman rakentamissuunnitelmaan.

Jaana Argillander