Metropolihaaveet eivät ole vuosaarelaisten etu

Helsingin nopea kasvu aiheuttaa kipuilua Vuosaaressa ja muualla kaupungissa. Palvelut eivät pysy väestönkasvun perässä. Asuntotarjontaa lisäämällä on tavoiteltu hintojen laskua, mutta näin ei ole tapahtunut, vaikka tuotanto on ollut ennätyskorkeaa.

Vuosaareen kohdistuva kasvupaine on suuri. Lisääntyvä rakentaminen uhkaa tärkeää lähiluontoa. Kaupungin resursseja menee ylisuuren kasvun rahoittamiseen. Niitä ei jää riittävästi olemassa olevien asukkaiden palveluiden kehittämiseen.

Vihervapaavuorelaisen metropoli-ideologian vaikutukset näkyvät monessa paikassa. Päiväkotipaikoista on pulaa, lääkäriin ei pääse, ikääntyneille ei ole riittävästi kotiapua eikä muita tarvittavia investointeja kyetä tekemään. Esimerkiksi Kruununsiltojen hinnanylityksellä saisi monta tekojäärataa tai homekoulua korjattua.

Kuntavaaleissa on kyse siitä, pyritäänkö aktiivisesti valtapuolueiden johdolla tehdyn Helsingin yleiskaavan taustalla oleviin kovimpiin kasvutavoitteisiin 250000 uudesta asukkaasta kolmessa vuosikymmenessä. Minä en näe sitä järkevänä. Se ei ole vuosaarelaisten, helsinkiläisten eikä muun Suomen etu.

Jukka Ihanus,
kuntavaaliehdokas (kesk.), Vuosaari