Pelastuslaitoksen juhlaparaati kulkee myös Vuosaaren läpi lauantaina 12.6.

Paraatissa nähdään muun muassa upea Volvo vuodelta 1927. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos, Antti Salminen

Paraatissa nähdään muun muassa upea Volvo vuodelta 1927. Yli 30 ajoneuvon paraatin on tarkoitus olla Leikosaarentien kohdilla lauantaina 12.6. noin kello 14.50. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos, Antti Salminen

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ajoneuvojen ainutlaatuinen juhlaparaati tuo pelastuslaitoksen kaupunkilaisten luokse. Paraati juhlistaa Helsinki-päivää sekä pelastuslaitoksen 160-vuotista historiaa turvallisesti lauantaina 12.6.

Paraatissa nähdään pelastuslaitoksen museoautoja, hälytysajoneuvoja sekä sopimuspalokuntien kalustoa. Juhlaparaatin reitti kulkee lähes kaikkien kaupunginosien läpi ja kiertää lähiöistä pientaloalueiden kautta aina ydinkeskustaan asti, tiiviin kaupungin ympäriltä luonnon keskelle ja meren äärelle näyttäen Helsingin monimuotoisuutta.

Reitin varrelta löytyy lukuisia hyviä katselupaikkoja, sillä juhlaparaatin reitti on yli 100 kilometriä. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan pelastuslaitokseen omassa naapurustossaan. Paraati ajetaan poliisisaattueessa ja erilaisia ajoneuvoja on yli 30. Mikäli ei pääse reitin varrelle ihastelemaan paraatia, voi sitä katsoa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Youtubesta.

Paraati kulkee Vuosaaren läpi 12.6. arviolta kello 14.40–14.50 reittiä Vuotie–Meri-Rastilan tie–Leikosaarentie–Aurinkotuulenkatu–Vuotie–Porslahdentie–Niinisaarentie–Kallvikintie. Paraatin aikataulun ja tarkan reitin voi tarkistaa täältä.