”Pakan” nousun taustalla laadukas pelaajamateriaali sekä joukkuehenki

FC Viikingit S.C.P pelasi HerTo:a vastaan kauden viimeisen ottelunsa Kartanon kentällä perjantaina 15.10. sateisessa syyssäässä.

FC Viikingit/S.C.P pelasi HerTo:a vastaan kauden viimeisen ottelunsa Kartanon kentällä perjantaina 15.10. sateisessa syyssäässä.

FC Viikingit/S.C.P nousi Nelosen kauden päätteeksi miesten jalkapallon Kolmoseen, vaikka hävisikin perjantaina 15.10. Kartanon kentällä HerTo:lle lukemin 1–3. Kaveriporukan ympärille vuonna 2014 perustettu joukkue pelaa ensi kaudella FC Viikinkien miesten joukkueista korkeimmalla sarjatasolla, sillä edustusjoukkue putosi kauden päätteeksi Neloseen.

FC Viikingit/S.C.P koostui alun perin pääosin ikäluokan 1991 miehistä, joilla oli Viikinki-taustaa. Tätä nykyä ikähaitari on leventynyt: joukkuetta edustaa vuosina 1990–97 syntyneitä pelaajia, joista valtaosan syntymävuosi on 1994. Nyt Kolmoseen nousseessa ryhmässä oli FC Viikinkien edustusjoukkueesta ennalta tuttuja muun muassa Julius Remes, Aleksi Wikström, Markus Maunu, Christoffer Nyberg.

– Suhtaudumme nousuun erittäin hyvillä mielin ja innokkaina. Joukkueen ideologia alusta saakka on ollut, että noustaan ja pelataan niin korkealla kuin vaan on mahdollista ja pidetään hauskaa samalla, kertoo joukkueen perustaja ja nykyinen manageri Tony Honkanen.

Joukkueen edellinen Kolmosen visiitti kaudella 2018 päättyi putoamiseen kapean pelaajaringin sekä loukkaantumisten myötä.

– Tästä oppineena joukkueen johdolla on jo uusien pelaajien rekrytointi vauhdissa ensi kautta varten. Valtaosa pelaajista on pelannut Kolmosta, osa jopa Kakkosta ja Ykköstä, eli siinä mielessä rungolla on tarvittava määrä kokemusta, Tony Honkanen miettii.

Tällä kaudellakin pelaajarinki oli tietoisesti laaja, yhteensä 21 pelaajaa, joista kauden aikana kävi treeneissä aina yli 15 henkeä. Tuttavallisemmin Pakaksi kutsuttu joukkue veikin Nelosen lohkonsa lähes näytöstyyliin ottamalla 16 matsista 14 voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Voittokulussa auttoi suuresti myös Pakassa lainalla ollut maalivahti Toni Ryynänen.

Hyvähenkinen pakka

FC Viikingit/S.C.P pelaa ensi kaudella Kolmosessa, tässä osa joukkueesta kauden päätöspelin jälkeen.

FC Viikingit/S.C.P pelaa ensi kaudella Kolmosessa, tässä osa joukkueesta kauden päätöspelin jälkeen.

FC Viikingit/S.C.P on lempinimensä mukaan tiivis pakka, jossa on erinomainen henki. Tuo henki on hyvien pelaajien lisäksi yksi pääsyy menestykseen.

– Ilman hyvää joukkuehenkeä kellään ei ole hauskaa, ja jos ei ole hauskaa, peli myös näyttää siltä. Kaikki seitsemän vuotta – kun ollaan noustu tai tiputtu ja ringistä lähtee ja tulee uusia pelaajia – ollaan aina pystytty puhumaan ja sopimaan kaikesta aina peluutuksesta saunailtojen budjettiin saakka. Kaikki ymmärtää, että kyseessä on kaverijoukkue, joka haluaa voittaa, eikä kukaan ole joukkueen ylä- tai alapuolella, Tony Honkanen linjaa.

FC Viikinkien koko peliuransa edustusjoukkuetta myöten edustanut keskikenttä Julius Remes, 25, tuli viitisen vuotta S.C.P:hen futsalin kautta, jota joukkue pelaa Kakkosessa. Hänellä ei enää töiden ja koulun lisäksi riittänyt tarpeeksi aikaa joukkuetapahtumille 5–6 kertaa viikossa, joten siirtyminen myös jalkapallon puolella S.C.P:hen oli helppoa ja mukavaa.

– Joukkue on täynnä hyviä pelimiehiä, joten siltä osin myös tällainen rennompi pelaaminen on mielekästä, vaikka sarjataso on ollut pari pykälää alempana. Pelaaminen hyvien ystävien kanssa on tietenkin mahtavaa, Remes iloitsee.

Teksti ja kuvat: Antti Honkanen