Eeron erikoinen: Ei urputusoikeutta

Jurppiiko, kun aamulla bussi hurauttaa täytenä ohi ja kyytiin ei mahdu? Metroon ehkä mahdut, mutta istumaan et ainakaan pääse. Harmittaako, kun ajat kuoppaan huonosti hoidetulla kotikadulla, tyrät rytkyy ja paikka putoaa hampaasta? Aikaa et nopeasti etkä aina hitaastikaan omalta terveysasemalta Vuosaaresta saa, vaan jostain Kalasatamasta. Hampaanpaikkausta ehkä Myllypurosta.

Kismittääkö lähteä illalla 21.30 kuskaamaan pikku Petteriä harkkoihin Malmille tai Jakomäkeen, kun omalta kentältä ei vuoroja heru? Sapettaako, kun Niilo-Orvokki joutuu parakkiin, kun omasta koulusta loppuu tila kesken ja nuorimmaista pitää kuskata Sipoon puolelle päivähoitoon, kun oma tarha on homeessa?

Ketuttaako kovasti, kun  lähimetsää kaatuu ja puiston reunaa taas nakerretaan, jotta uuttaa taloa mahtuu entisten sekaan? Hatuttaako, kun työpaikat, palvelut ja yritykset katoavat eikä uusia tule tilalle? Surettaako, kun narkkarit ja juopot pyörivät ostareilla ovien tukkeina ja avohoitoon tuupattu laulaa metrossa Hoosiannaa – kesästä huolimatta? Pelottaako, kun nuoriso notkuu nurkissa, kun kokoontumistiloja ei löydy?

Jos vastasit ei, voit kääntää kylkeä kotisohvallasi ja jättää äänestämisen muille. Mutta urputusoikeutta sinulla ei seuraavaan neljään vuoteen ole.

Eero Honkanen
eero.honkanen(at)vuosaarilehti.fi

Tällä pakina-palstalla ihmetellään elämää vuosaarelaisin silmin.