Urheilutalolle padelkentät – tulossa myös sisäliikuntatiloja lapsille ja nuorille

Padelkenttien valmistumista innolla odottavat vasemmalta: Vuosaaren Urheilutalon hallituksen puheenjohtaja Jussi Chydenius, hallipäällikkö Tarja Korvenpää, Urheiluhallit Oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitinen ja Vepe Oy:n toimitusjohtaja Antti Terkomaa.

Vuosaaren Urheilutalon viereen on nousemassa kaksi uutta padelkenttää. Kentät tulevat monitoimitalo Rastiksen puoleiselle sivulle.

– Kentät valmistuvat aivan näinä päivinä ja ne toimittaa kotimainen urheilupaikkarakentaja Vepe Oy, Urheiluhallit Oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitinen kertoo.

– Pelitunteja voi vuokrata kassalta ja pyrimme pitämään hinnat kohtuullisina. Kenttien viereen nousee todennäköisesti jo tänä kesänä miesten ja naisten yhteissauna auringonottopaikkoineen. Saunominen tulee sisältämään myös uinnin, Laitinen toteaa.

– Tehtävänämme on tuottaa kaupunkilaisille liikuntamahdollisuuksia. Suosikkilaji padel nousi ajatuksiin, kun mietimme, millaista toimintaa voisimme urheilutalon oheen kehittää, Vuosaaren Urheilutalon hallituksen puheenjohtaja Jussi Chydenius valottaa kentän taustoista.

Urheilutalon kylkeen nousevat padelkentät ovat sijainniltaan oivassa paikassa lähes Vuosaaren keskipisteessä ja myös aivan koulujen lähellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Uudet padelkentät saattavat olla pelikunnossa jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Uudet padelkentät saattavat olla pelikunnossa jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kentät toimittava Vepe Oy on Suomen johtavia urheilupaikkarakentajia.

– Toimitamme muun muassa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin jääkiekkokaukaloita, samoin Tampereen uudelle Uros-areenalle. Myös kaikki kumppanimme, kuten valaistuksen ja lasituksen toimittajat, ovat kotimaisia yrityksiä, toimitusjohtaja Antti Terkomaa Vepe Oy:stä mainitsee.

Vuosaaren Urheilutalolla on muitakin lähivuosien suunnitelmia.

– Tyynylaavantien eli metron puoleisen parkkipaikan kohdalle on suunnitteilla lasten ja nuorten sisäliikuntatilaa noin 2 000 neliömetrin verran. Tiloihin on tarkoitus rakentaa temppurataa, kiipeilyseinää ja muita toimintoja. Parkkipaikka tulee sisäliikuntatilan yläpuolelle ja hanke toteutunee ehkä 3–5 vuoden kuluessa, Pekka Laitinen sanoo.

Vuosaaren uimahalli ja kuntosali olivat koronan takia pitkään suljettuina. Nyt rajoituksia on purettu. Uimahallit, pois lukien kunto- ja liikuntasalit, avattiin avoimeen käyttöön enintään puolella normaalista asiakasmäärästä 1.6.2021 alkaen. Pukukaappeja suljetaan siten, että vähintään kahden metrin turvavälit mahdollistuvat.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen