Lokin pelastus

Lähdin ilta-ajelulle ja kiinnitin huomioni oudosti rimpuilevaan lokkiin Hiekkalaiturin päässä veneluiskan kohdalla. Palasin katsomaan, mikä sillä oli hätänä ja kauhukseni huomasin sen nielleen ongenkoukun.

Kaksi onkea matoineen oli jätetty pystyyn valopylvääseen nojaamaan, niinpä tämä lintu nappasi koukkuun. Sain linnun kiinni, mietin miten pelastan sen, rannalla oleva mies tuli avukseni ja puraisi siiman poikki, sillä kummallakaan ei ollut puhelinta mukana, jolla soittaa apua. Lintu vapautui ja laskimme sen maahan, josta se lähti lentoon, laskeutui veteen ja pesi hieman itseään.

Mikä sen kohtalo on jatkossa, saako ruokaa, pystyykö nielemään? En tiedä, mitä muuta olisi pitänyt tehdä. Antaa vapaus, vaikkakin huono tulevaisuutta ajatellen.

Joten, te onkijat, kalastajat! Älkää ihmeessä jättäkö matoa koukkuun kun lopetatte, se on jonkun surma, jos näin käy. Ja vanhemmat, neuvokaa lapsianne, kesä on vasta alussa. Annetaan kesä kaikille elollisille.

Terveisin Aila Hytönen