Kesäravintola Maininki Kallahden kainalossa

Kallahden kainalossa, uimarannan lähellä ja vehreän puistikon keskellä toimii suosittu kesäravintola Maininki. Ravintola on avoinna kesäisin päivittäin. Arkipäivisin tarjolla on lounasbuffet ja viikonloppuisin viikonloppubrunssi ja sään salliessa terassilla grillibuffet.

Ruuan lisäksi talon tarjoamisiin kuuluvat myös erilaiset pienet suolaiset ja makeat kahvileivät erikoiskahveineen. Maininki on myös suosittu yksityistilaisuuksien ja juhlien pitopaikka. Perinteeksi ovat jo muodostuneet talon juhannus- sekä rapujuhlat.

– Terassilla nautitaan usein myös elävästä musiikista, ja terassille ovat koiratkin tervetulleita, talon emäntä Sanna Kanerva kertoo.

Ravintolan keittiötä remontoitiin ja kylmälaitteet uusittiin viime vuonna. Tuorein uudistus on ilmanvaihtojärjestelmän täydellinen rakentaminen, joka mahdollistaa sisäilman puhdistuksen ja desinfioinnin hapettamistekniikalla.

Vuonna 1910 rakennettu huvila tunnetaan myös Villa Tallmon nimellä.

– Kunnostuspuuhaa ja askaretta vanhassa huvilassa riittää kyllä muun toimen ohella, huvilan isäntä Jari Aalto naurahtaa.