HSL:n vastaus vetoomukseen Vuosaaren bussilinjan 813 reitin palauttamiseksi

813 Merikorttikujalla.

Bussi 813 Merikorttikujalla.

Hyvä Lia Borgström ja muut Merikorttikujan, Merikorttitien ja Purjetien asukkaat, kiitos yhteydenotostanne ja adressista linjan 813 vanhan reitin palauttamisesta. Pahoitteluni reittimuutoksen aiheuttamista heikennyksistä Merikorttikujan ympäristön joukkoliikenneyhteyksiin sekä vastauksen viivästymisestä.

Linjan 813 reitti- ja vuorovälimuutos liittyy koronaepidemian edellyttämiin laajempiin säästötoimenpiteisiin. HSL:n taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaepidemian vaikutuksesta ja olemme valitettavasti joutuneet tarkastelemaan tarjontaa ja tekemään säästöjä liikenteestä eri puolilla seutua. Osa säästötoimenpiteistä heikentää joukkoliikennepalvelua joko reittien muuttumisen, vuorovälien harvenemisen tai linjojen lakkauttamisen myötä.

Linjan 813 päätepysäkki siirtyi kesäkuussa 2021 Pohjoiselta ostoskeskukselta Merikorttikujalle siirtyi linjalle 814. Muutoksen myötä suora vaihdoton yhteys Merikorttikujalta ja Merikorttitieltä pohjoiselle ostoskeskukselle poistui. Ilman kulkuneuvon vaihtoa palveluiden ääreen pääsee helpoiten matkustamalla linjalla 813 Columbukseen. Valitettavasti kävelymatkat Columbuksen sisällä palveluiden välillä ovat pidempiä kuin pohjoisella ostoskeskuksella, kuten vetoomuksessanne toitte esiin.

Seuraamme alkusyksyn ajan linjojen 813 ja 814 ajoaikoja ja selvitämme, ennättäisikö linja 814 kiertämään Merikorttikujan ja Merikorttitien kautta tarjoten näin päiväaikaan tunnin välein yhteyden alueelta pohjoiselle ostoskeskukselle. Valitettavasti emme kuitenkaan voi vielä luvata muutosta. Nykyinen aikataulu ja automäärä eivät mahdollista vanhan reitin palauttamista linjalle 813, sillä Mustalahdentien piston lisääminen linjalle 813 vaatisi yhden uuden bussin lisäämistä liikenteeseen. Tämä edellyttäisi runsaasti lisää resursseja, mikä ei valitettavasti ole mahdollista koronapandemian ja merkittävästi vähentyneiden lipputulojen aiheuttaman taloustilanteen heikkenemisen takia.

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)
Essi Kyllönen, joukkoliikennesuunnittelija