Uusi lukio on ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettu hanke

Uusi lukiorakennus nousi Vuosaaren ytimeen, metroaseman, Columbuksen, Vuotalon ja Urheilutalon väliin. Rakennus näkyy kuvan keskellä, siinä on osittain punaoranssi katto.               Kuva: Markus Lintu

Uusi lukiorakennus nousi Vuosaaren ytimeen, metroaseman, Columbuksen, Vuotalon ja Urheilutalon väliin. Rakennus näkyy kuvan keskellä, siinä on osittain punaoranssi katto. Kuva: Markus Lintu

Opinnot Vuosaaren uudessa lukiorakennuksessa ovat täydessä käynnissä osoitteessa Mosaiikkiraitti 2b. Talon suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota tilojen käytettävyyteen. Lukiolle on tehty 900 opiskelijan nykyaikainen oppimisympäristö, joka tarjoaa mahdollisuudet oppimisen yhteistyöhön ja monipuolisten työtapojen käyttöön.

Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu myös rakennuksen rooli sivistyksen ja vapaa-ajan monitoimikeskuksena. Rakennus tuo kaivattua lisätilaa lähes 40 000 asukkaan Vuosaaren kaupunginosan asukastoiminnalle ja järjestöille sekä tapahtumille erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Asukkaiden käyttöön tarkoitettu kaupunkiverstas otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Elinkaarihanke vahvistaa tilojen suunnitelmallista ylläpitoa

Lukiorakennus on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettu hanke. Elinkaarimallilla varmistetaan, että rakennetut tilat ovat turvalliset ja terveelliset. Suunnitelmallisen ylläpidon ja energiatehokkuuden maksimoinnin ansiosta kiinteistön hiilijalanjälki voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.

Kaupunki haluaa panostaa Vuosaaren kehittämiseen, ja uusi lukiorakennus vahvistaa osaltaan Vuosaaren keskustan vetovoimaisuutta. Kaupunkikuvallisilla arvoilla ja arkkitehtuurilla on ollut korkea painoarvo talon suunnittelussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren lukio. Kuva: Markus Lintu

Vuosaaren lukio. Kuva: Markus Lintu

Kaupungin omistukseen tulevan lukiorakennuksen palveluntuottaja valittiin suunnittelukilpailulla, jossa kaupunki asetti hankkeelle toiminnalliset, tekniset, kaupunkikuvalliset ja ekologiset lähtötiedot ja vaatimukset. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi YIT, kaupunki osallistui suunnittelun ohjaamiseen. Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit.

Caverion Suomi Oy vastaa rakennuksen talotekniikasta. Caverion tulee vastaamaan kiinteistön huollosta ja kunnossapidosta sekä tavoitteenmukaisesta energiankulutuksesta 20 vuotta.