Merilahden peruskoulun luonto- ja tiedeluokat leirikoulussa pitkästä aikaa

Olimme leirikoulussa 2.11.–5.11. Marttisen leirikeskuksessa, Virroilla. Siellä olivat luonto- ja tiedeluokkamme 8E ja 9E. Leirikoulussa oli teemana ilmastonmuutos ja siitä johtuvan ahdistuksen torjuminen. Leirikoulu oli osa Tampereen yliopiston NYT!-hanketta, ja leirikoulussa oli mukana tutkijoita hankkeesta.

Teimme leirikoulussa kaikenlaisia tehtäviä liittyen ilmastonmuutokseen ja luontoon. Esimerkiksi ohjelmassa oli resiina-ajelu, Climate Escape -pakopeli ja muutama aktivisti esitteli heidän tietään ilmastoaktivismiin. Kävimme myös vaelluksella Helvetinjärven kansallispuistossa. Organisoimme vaelluksen itse ryhmissä. Vapaa-aika sujui yhdessä luokkien kesken pelatessa majapaikkamme oleskelutiloissa. Kaiken kaikkiaan reissu sujui loistavasti, opimme uutta ja lähennyimme luokkina.

Teksti: Merilahden peruskoulun 8E:n oppilaat