Älkää tuhotko metsää, koska metsä on tärkeä paikka meille lapsille!

Me ollaan luontoeskareita. Me leikitään luonnossa. Me harjoitellaan siellä numeroita ja kirjaimia. Metsässä on sen takia kivaa, kun voi tehdä majoja. Metsässä voi leikkiä kavereiden kanssa kiipeilyleikkejä ja piilosta. Voi jumpata ja roikkua puissa. Metsän kepeillä voi leikkiä. Lasten työ on leikkiminen.

Uutelassa on kaadettu hirveästi metsää. Kuka keksi, että pitää yhtäkkiä alkaa kaataa puita? Tänne varmaan rakennetaan uusia taloja ja muuttaa lisää ihmisiä. Me löydettiin hakkuulta ainakin 39 kantoa. Me laskettiin niiden renkaita. Puut olivat 70-, 80- ja 109-vuotiaita. Miksi ne on kaadettu? Jos puut kaadetaan, täällä ei voi enää leikkiä. Metsä kuolee. Sit ei olisi metsäeskaria ja olisi vaan tylsää. Jos metsä kaadetaan, sen mukana menee kaikki majatkin. Sitten me ei päästä enää metsäeskarissa luontoon. Lopettakaa, muuten meillä ei ole enää metsää, jossa leikkiä. Tänne pitäisi istuttaa uusia puita, mutta siinä kestää ainakin tuhat vuotta.

Jos metsä kaadetaan, me ei voida enää syödä metsämansikoita tai mustikoita eikä voi leipoa marjapiirakkaa. Pienet ötökät ja eläimet ei pysty elää, jos kaikki puut kaadetaan. Ötököiden kodit on maan alla ja ne voi kuolla, jos puita kaadetaan. Lintujen pesät saattaa mennä rikki ja niitä voi sattua, jos ne on siellä pesässä puun kaatuessa. Puut antaa ilmaa ja ihmiset saa niistä happea lisää. Metsä on eläinten, esimerkiksi oravien koti.

Me leikittiin tänään puiden hautajaisia ja perustettiin puumuseo. Älkää tuhotko luontoa! Missä me sitten käydään eväsretkellä?

Luonnossa kotonaan Laineet -ryhmän esikoululaiset,
Päiväkoti Kanava