Ystävänpäiväkortteja vanhuksille

Pentti sai ruotsinkielisen tervehdyksen, jonka SPR:n vapaaehtoiset käänsivät myös suomeksi.

Pentti sai ruotsinkielisen tervehdyksen, jonka SPR:n vapaaehtoiset käänsivät myös suomeksi.

Suomen Punaisen Ristin Itä-Helsingin osaston tempaus houkutteli perjantaina 4.2. Itäkeskuksen Kontti-myymälässä kävijöitä kirjoittamaan ystävänpäiväkortteja helsinkiläisen vanhusten palvelutalon asukkaille. Neljässä tunnissa valmiita kortteja kertyi noin sata. 

Hyvän ystävänpäivän toivotuksia tuli suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi. SPR:n vapaaehtoiset käänsivät tekstit suomen kielelle kortteihin. Sanallisten tervehdysten lisäksi kortteihin piirrettiin esimerkiksi kukkia ja sydämen kuvia. Tervehdyksensä esittivät myös Kontissa vierailleet bulldoggineitokaiset. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Roosa Laaksonen (vas.) ja Leila Pohjolainen valmistelivat korttipöytää Itäkeskuksen Kontti-myymälässä.

Roosa (vas.) ja Leila valmistelivat korttipöytää Itäkeskuksen Kontti-myymälässä.

Yksi tapahtuman puuhaajista, Roosa kertoi tavoitteena olevan saada uutta eloa koronapandemian kutistamaan SPR:n ystävätoimintaan. 

– Itä-Helsingin alueella on puolen sataa ystävätoiminnan aktiivia, mikä on väestömäärään suhteutettuna aika vähän. Epidemian hiipuessa pyrimme nyt vähitellen kasvattamaan joukkoa ja järjestämään heille tukea. Monet ovat jatkaneet toimintaansa vanhasta muistista omin päin, mutta taustavoimat ja vertaistuki helpottaisivat ystävätoiminnan laajentamista, Roosa sanoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Roosa Laaksonen auttoi kolmevuotiasta Melviniä ystävänpäiväkortin tekstin muotoilussa.

Roosa auttoi kolmevuotiasta Melviniä ystävänpäiväkortin tekstin muotoilussa.

Tukea tarvitaan esimerkiksi läheisyyden hallintaan, ettei ystävyyssuhteesta muodostu riippuvuussuhdetta, joka syö nopeasti auttajan voimavarat.

– Kaipaan ystävätoimintaan rentoa yhteisöllisyyttä. Kahdenkeskisten tapaamisten vaihtoehtoina voisimme järjestää pienryhmätoimintaa, jossa yksittäisen ihmisen kuormitus on vähäisempää. Voisimme myös tehdä yhteistyötä muiden ystävätoimintaa järjestävien tahojen, kuten seurakuntien ja HelsinkiMission kanssa.

Tempauksessa käytetyt kortit saatiin lahjoituksena Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolta. Niiden jakelun palvelutaloon hoiti Helsingin kaupunki.

Kuvat: Kari Kortelainen