Upea ilmaiskonsertti Vuotalossa

Euroopan Unionin Nuoriso-orkesterista koottu jousikvartetti soittaa Vuotalon aulassa (Mosaiikkitori 2) lyhyessä ilmaiskonsertissa lauantaina 2.4. kello 13.30 kaksi hienoa musiikkiteosta.

Ensimmäinen on naisasia-aktivisti Dame Ethel Smythin vuonna 1912 säveltämä lyhyt teos jousille. Dame Ethel oli muun muassa kirjailija Virginia Wolfin ystävä ja Johannes Brahms ihaili hänen musikaalisia taitojaan. 

Toinen on italialaisen säveltäjän Giacomo Puccinin kappale Krysanteemeja, lyhyt elegia, jonka Puccini sävelsi erään murheellisen yön aikana vuonna 1890 kuultuaan ystävänsä Amedeo di Savoian kuolemasta.

EU:n Nuoriso-orkesterin kevätkiertue on hyvin merkittävä Euroopan jännittyneestä tilanteesta johtuen. 

– Nyt enemmän kuin koskaan tunnemme, että työmme viestiä – rauhasta, harmoniasta ja yhdessä tekemisen positiivisesta arvosta – tarvitaan, enkä voi kuvitella parempaa paikkaa Euroopassa tämän osoittamiseksi kuin Suomi. Maa, joka ymmärtää ja toimii esimerkkinä näille arvoille, orkesterin pääsihteeri Marshall Marcus ilmaisee.

Jousikvartetin ilmaiskonsertti Vuotalon aulassa on osa orkesterin Euroopan kiertuetta. Suomen pääkonsertti on 3.4. Musiikkitalossa.