Pääsiäiskoristeet taas Sjökullan torpalla

Kanat orrella. Kuva: Heli Hyytiä

Kanat orrella. Kuva: Heli Hyytiä

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Vuosaari-Seuran tunnelmallinen Sjökullan torppa (Harbonkatu 10) sai pihalleen jälleen keväiset pääsiäiskoristeet. Torpan pihapiirin koristelu pääsiäisen ja joulun aikaan sai alkunsa syksyllä 2020 seuran aktiivien halusta ilahduttaa asukkaita korona-aikaan. Nyt on vuorossa jo neljäs kerta, kun yhteisvoimin syntyneet, mitä erilaisimmat käsityöt ovat ohikulkijoiden nähtävillä. 

Kuten viime vuonna, pihakoivun oksille on ripustettu virkattuja tai neulottuja Fabergén kultaseppien taidonnäytteistä innoituksensa saaneita pääsiäismunia. Pihatammen runkoa pitkin puolestaan kiertelee kukkaköynnöksiä ja kanat tepastelevat oksilla. Ja katonharjalla pääsiäisnoita mietiskelee maailmanmenoa rauhankyyhky seurassaan. 

Korona-ajan pikkuhiljaa – toivottavasti – hellittäessä tulee Sjökullan torpallakin olemaan enemmän elämää. Kannattaa seurata Sjökullan torpan Facebook-sivuja, sillä avoimia ovia ja pop-up-kahvilaa saatetaan pitää lyhyelläkin varoitusajalla keväisen epävakaisista sääolosuhteista riippuen. Lämpimästi tervetuloa torpan pihapiiriin ja avoimien ovien päivinä myös sisälle pistäytymään.