Vuosaaren kesäteatteri mukana tukemassa Suomeen tulevia ukrainalaisia

Kesäteatteri järjestää perjantaina 29.4. Saseka-talolla työpajan, jossa opastetaan vaatteiden korjaamiseen. Kuva: unplash.com

Kesäteatteri järjestää perjantaina 29.4. Saseka-talolla työpajan, jossa opastetaan vaatteiden korjaamiseen. Kuva: unplash.com

Vuosaaren kesäteatterin toiminta pyörähti käyntiin kesän näytelmää koskevan casting-tilaisuuden hienoista suorituksista. Sopiva porukka löytyi ja harjoitukset Sirkku Peltolan näytelmästä ”Mummun saappaassa soi fox” ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin tutussa Villa Lill Kallvikissa Aurinkolahdessa. Se on kesiksen ”koti” vaikkei virallinen sellainen olekaan.

– Olemme kyllä toiveikkaana kesäkuussa ensi-iltaan tulevan näytelmän suhteen, kun koronarajoitukset on poistettu. Paljon uusia mutta myös tuttuja kasvoja lavalla! Auttamisen halu on kuitenkin myös noussut pintaan, kun maailman turvallisuustilannetta katsoo, kesäteatterin puheenjohtaja Anna Vuopala kertoo.

Nykyisin, vaikka osataan jo kierrättää, ei osata paikata ja korjata. Tämä taito näyttäisi kesiksen puvustajan Maien mukaan hypänneen yhden sukupolven kokonaan. Tästä syntyi idea Parsinta- ja paikkaustyöpajasta. 

Kesäteatteri järjestää perjantaina 29.4. kello 16–20 Saseka-talolla työpajan, jonne voi tuoda rikkinäiset villasukat tai paidan, jonka korjaamisessa Maie opastaa alkuun. Tilaisuudessa parsimme ja paikkaamme ja teemme samalla hyvää Suomeen saapuvien ukrainalaisten hyväksi. 

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry on yhdistys, joka tekee monipuolisesti tätä tukityötä. Osallistua voi maksamalla osallistumismaksun 10 euroa Vuosaaren kesäteatterin Holvi-kaupassa tai käteisellä paikan päällä. Koko työpajan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. 

– Lisäksi kannustamme kaikkia lahjoittamaan suoraan Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:lle verkkosivuilla olevien tilinumeroiden mukaan lääkkeiden, välineiden ja sairaalalaitteiden hankintaan, Venäjän sotatoimien siviiliuhreille, kuten alaikäisille lapsille Ukrainan alueella, tai humanitaariseen apuun, Anna Vuopala toteaa.

– Tule mukaan auttamaan! Voimme tehdä enemmän jokainen meistä. Yksi tapa on oppia korjaamaan vaatteita, siitä tulee hyvä mieli ja se myös voi auttaa konkreettisesti joku päivä tulevaisuudessa.