Ultrajuoksijat huipulla

Kuvassa juoksijoita tankkauspisteellä Vuosaarenhuipun parkkipaikan vieressä. 

Kuvassa juoksijoita tankkauspisteellä Vuosaarenhuipun parkkipaikan vieressä.

Vappuaattona lauantaina 30.4. seitsemän juoksijaa otti osaa 52 kilometrin ultrajuoksutapahtumaan Vuosaarenhuipun maastossa. Juoksijat nousivat 18 kertaa edestakaisin parkkipaikan ja huipun väliä. Yhden kierroksen pituus oli 2,9 kilometriä. Nopeimmin 52 kilometrin matkan taittoi Miika-Pekka Rautiainen, jolta suoritukseen kului 5 tuntia 22 minuuttia. 

Tapahtuman suojelijana toimi Suomen ansioitunein ultrajuoksija Seppo Leinonen ja tapahtuman järjestäjinä ultrajuoksijat Sean Nugent ja Jorma Niemi. Ultrajuoksulla tarkoitetaan kaikkia juoksumatkoja, jotka ovat yli normaalin 42 kilometrin maratonmatkan.

 Teksti ja kuva: Eero Honkanen