Vuosaaren on syytä varautua kriisitilanteisiin

30.4. uutisissa kerrottiin, että rajavalvonta suunnittelee raja-aidan rakentamista ja yleisesti valmistautuvansa mahdollisiin Venäjän uhkiin. Samaan aikaan kansalaisille viestitään, ettei varsinaista uhkaa ole. En ymmärrä tiedottamisen ristiriitaisuutta! Minusta ihmisillä olisi oikeus saada faktatietoa hyvissä ajoin. 

Itse mietin asuinaluettani Vuosaarta, joka sodan syttyessä olisi mielestäni yksi ensimmäisistä vihollisen hyökkäyskohteista ihan vain meidän satamamme vuoksi. Senpä johdosta tulisi eritoten Vuosaaren asukkaita virkamiesten toimesta valistaa, mitenkä toimitaan, jos tarvetta tulee.

En halua lietsoa paniikkia, sen sijaan kehotan ihmisten miettivän asioita ennakkoon, mitä omaan asuintalon turvallisuuteen tulee ja kuinka toimia kriisitilanteessa. Onhan kaikilla esimerkiksi kolmeksi päiväksi ruokaa ja lääkkeitä valmiiksi varattu? Tiedätkö, miten toimia, jos suojaamisen tarve tulee? Ja ennen kaikkea: missä on sinun lähin väestönsuojasi?

Pertti Villo, turvallisuusasiantuntija