Sjökullassa juhlitaan 15.5. ja sinutkin on kutsuttu!

Sjökullan torppa. Kuva: Hanna-Kaisa Siimes

Sjökullan torppa. Kuva: Hanna-Kaisa Siimes

Tervetuloa juhlimaan sunnuntaina 15.5. Sjökullan perinnetorpan muinaisen kesävieraan Karl August Tavaststjernan 162-vuotissyntymäpäivää.

Kuuluisa kirjailija vietti nuorukaisena 1880-luvulla kaksi kesää Vuosaaressa Sjökullan torppariperheen luona. Ja juuri nuo ikimuistoiset kesät inspiroivat Karl Augustia kokonaisen runokokoelman kirjoittamiseen ja johdattivat myös kirjailijan uralle.

Päivänsankarille annetaan 15.5. myös syntymäpäivälahja: Vuosaari-Seura julkistaa tapahtumassa Tavaststjerna-aiheisen ääniteoksen eli podcast-kuunnelman. Se esittelee Sjökullan kirjallista kesävierasta haastatteluin, runoin ja sävellyksin. Podcastilla esiintyvistä kulttuurivaikuttajista on paikan päällä ohjaaja, näyttelijä Carl Alm ja säveltäjä, muusikko Mirva Tarvainen. Kahvion tuotto käytetään hankkeen rahoitukseen (käteismaksu).

Nähdään siis Sjökullan torpalla su 15.5. klo 13–16 (Harbonkatu 10). Tilaisuutta vietetään torpan pihapiirissä. Tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.vuosaari.fi/julkistus