Helsinki-päivän ilmaisohjelmaa sunnuntaina 12.6. koko perheelle Vuotalossa ja sen edustalla

Satu Sopanen. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Satu Sopanen & Tuttiorkesterin pojat esiintyy Vuotorin lavalla sunnuntaina 12.6. kello 13. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Helsinki-päivää juhlistetaan sunnuntaina 12.6. kello 12–18 Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) ja sen edustalla. Luvassa on ilmaiseksi musiikkia ja muita esityksiä, kuvataidetta ja työpajoja. Tapahtuman tuotannosta vastaa Helsingin Tapahtumasäätiö ja Vuotalo.

Vuotorin lavalla esiintyy mukaansa tempaava lastenlaulujen taitaja Satu Sopanen ja Tuttiorkesterin pojat, stadin slangilla sjungaava Kallion kasvatti Jussi Raittinen & Tapsa Kojo sekä sketseistä ja videoista tunnettu Duo Seksikäs Suklaa ja Dosdela. Lavan taukojen aikana Donata Pennanen vetää taukojumppaa.

Alapihalla yleisö saa seurata kuinka Vieno Motorsin Tidal Garden -installaatio valmistuu. Vieno Motors improvisaation Found Object -materiaali on meriroska.

Aulassa ja galleriassa on Helsingin kuvataidekoulun Lentoon -non-stop leijapaja ja Äärellä – nuorten lopputyönäyttely. Näyttely on avoinna koko kesän 1.6.–3.9.

Kahvila Pokkarissa kuullaan englantilaisia merimieslauluja.

Tarkempi Vuotalon Helsinki-päivän ohjelma

Vuotorin lava

Klo 13.00 | Satu Sopanen & Tuttiorkesterin pojat
Vuotorin Helsinki-päivän aloittaa iki-ihanan Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin poikien kokoperheen konsertti. Näiden lastenmusiikin ammattilaisten ohjelmistoon kuuluu kymmeniä klassikoiksi muodostuneita hittikappaleita, perinteisiä lastenlauluja unohtamatta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Jussi Raittinen ja Tapsa Kojo.

Duo Jussi Raittinen ja Tapsa Kojo.

Klo 15.00 | Duo Tapsa Kojo & Jussi Raittinen

Suomalaisen rokin kummisetä ja grand old man Jussi Raittinen ja musiikin moniosaaja Tapsa Kojo ilahduttavat vuosaarelaisia lauluillaan stadista, Elviksestä ja vähän muustakin. Jussi on tunnettu ennen kaikkea Eero, Jussi & the Boys -yhtyeestä, mutta stadin slangin sjungaajana ja Kallion kundina, hän on loistava artisti juhlistamaan Vuotalon Helsinki-päivää.

Klo 17.00 | Seksikäs Suklaa & Dosdela

Mikä kesä -hittibiisistään tunnetut Seksikäs-Suklaa ja Dosdela ovat myös tunnettuja somepersoonia ja tubettajia, joilla on YouTubessa ja Facebookissa kymmeniä tuhansia tilaajia ja seuraajia. Duokeikkojen lisäksi Seksikästä-Suklaata ja Dosdelaa työllistää myös somevideoiden ja sketsien käsikirjoittaminen ja kuvaaminen. Duo on julkaissut myös singlen, Se on voitto! (Oi Suomi on), kappale on kannatuslaulu jalkapallon EM-kisoissa kisanneelle Suomen joukkueelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Seksikäs Suklaa & Dosdela

Seksikäs Suklaa & Dosdela.

Taukojen aikana Donata Pennanen ohjaa taukojumppaa.

Vuotalon alapiha

Klo 13–16 Vieno Motors: Tidal Garden

Se mitä on säilynyt pandemian jälkeen ovat kukat, kasvit ja meriroska. Vuotalon pihlajapihan täyttää Helsinki-päivänä Vieno Motors improvisaatio, jonka Found Object -materiaali on meriroska. Tidal Garden -installaatiota on valmistellut joukko eri alan taiteilijoita. Vuorovesipuutarhan idea on meriroskasta kasatut anarkistiset puutarhaelementit. Yleisö saa seurata työskentelyä teosten valmistumisen lomassa, astua sisälle teokseen.

Vuotalon aula ja galleria

Klo 12–15 Lentoon-leijapaja – nonstop-työpaja.

Helsingin kuvataidekoulun Leija-pajassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan keveän, värikkään rekileijan lennätettäväksi kesän tuulissa!

1.6.–3.9.2022 Äärellä – Helsingin kuvataidekoulun nuorten lopputyönäyttely.

Kahvila Pokkari

Klo 14 & 16 Amandan Shanty-People esittää englantilaisia merimieslauluja.