Vesille venosen mieli…

Nyt on sitten saatu aikaan ideologinen riita terveyspalveluista (Vuosaari-lehti numero 22/2022). On kai aivan sama mistä firmasta lääkäri on, kunhan puhuu sujuvaa latinaa. 

Meillä on Vuosaaressa tärkeämpiäkin asioita, kuten esimerkiksi merenkulku. 

Hienointa on tietysti seikkailla avomerellä tähtikirkkaana yönä. Soutelisin kuitenkin myös mieluusti lähivesillä kauniina kesäpäivänä vaikka ahvenia narraamassa. Aurinkolahti ja Kallahdenselkä ovat kuin saarten suojaamia sisäjärviä, aallokko on harvoin liian korkea. 

Ongelma vain on, missä säilyttäisin venhettäni. Kerhojen laituripaikat ovat kynnysmaksuineen turhan kalliita, eikä niitä riitä kaikille. Pikkuveneille pitäisi järjestää paikka, johon veneen voi vain vetää rannalle. Sinne voisi järjestää puomin, johon veneet voisi lukita kettingillä yöksi. Yhteinen rantapaikka olisi hyvä olla, etteivät veneet loju pitkin kaislikoita kuin potkulaudat bulevardilla.

Hyvä paikka olisi esimerkiksi Kallahden kainalossa, jossa on suojaista matalaa hiekkarantaa. Pienet meriveden korkeusvaihtelut eivät haittaa. 

Soutuharrastuksen ulkoistaminen tuskin tuottaa katetta yhtä paljon kuin terveyskeskus, cityveneitä ei ainakaan tänä kesänä ole näkynyt. Vuosaari on merenrantakaupunki ja soutelu on ikiaikainen suomalainen nautintaoikeus. Kukahan varavaltuutettu ottaisi meidän monien toiveen tosissaan? 

 Seppo Honkanen