Rotarit tukevat tänä vuonna vähävaraisten lasten liikuntaharrastusta

Vuosaaren Rotaryklubin vetovastuu siirtyi heinäkuussa Marko Lahikaiselle (vasemmalla). Kuvassa oikealla oleva Tuomo Laukkonen toimi koronan-ajan takia poikkeuksellisesti kaksi vuotta klubin presidenttinä.

Vuosaaren Rotaryklubin vetovastuu siirtyi heinäkuussa Marko Lahikaiselle (vasemmalla). Kuvassa oikealla oleva Tuomo Laukkonen toimi koronan-ajan takia poikkeuksellisesti kaksi vuotta klubin presidenttinä.

Vuosaaren Rotaryklubin tämän vuoden teema-aktiviteettina on vuosaarelaisten vähävaraisten lasten liikuntaharrastusten tukeminen.

– Klubi kerää varoja, joita urheiluseurat voivat sitten meiltä hakea, heinäkuussa Vuosaaren klubin presidentiksi valittu Marko Lahikainen kertoo.

Vuosaaren Rotareissa on jäseninä noin 20 miestä ja naista. Klubin jäseniksi voidaan kutsua hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia. Jäsenet kokoontuvat kerran viikossa viikkokokoukseen, joissa kuullaan eri alojen mielenkiintoisia esitelmiä.

– Lähetämme muutaman muun klubin kanssa myös vaihto-oppilaita maailmalle. Globaalisti rotarien päätavoitteena on ollut polion karkottaminen rokotusten avulla maailmasta. Myös Itämeren suojeleminen on ollut yksi pääkohteistamme, Marko Lahikainen sanoo.

Teksti: Eero Honkanen