Kortteliralli rauhoitettava

Risto Larjavaara nosti Vuosaari-lehden Lukijalta-palstalla (numerossa 24/2022) esiin Aurinkolahden asukkaita kesäöisin häiritsevän äänekkään autorallin. Olen saanut asiasta viestejä alueen asukkailta ja jätin 1.6.2022 valtuustoaloitteen juuri tämän korttelirallin rauhoittamisesta. 

Pyydän kaupunkia selvittämään, olisiko tässä liikennemerkit vai hidasteet paras keino vai tarvitaanko ehkä molempia? Kuten kirjoittaja toteaa, töyssyjen edessä alkaa helposti kiihdytyskisa, ja liikennemerkit taas vaativat poliisilta resursseja valvoa, että yöllisiä ajorajoituksia kanssa noudatetaan. Kaupungin vastaus aloitteeseen tulee alkusyksystä. 

Sitä odotellessa rohkaisen niitä, keitä yöllinen melu on häirinnyt laittamaan vielä vaikka palautesivun kautta viestiä kaupungille. Tällaiset yhteydenotot tukevat aloitteen läpimenoa, ja toivottavasti ensi kesä olisi tältä osin rauhallisempi. 

Ville Jalovaara,
Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen (sd.)