Aurinkolahden katurallista

Kaupunginvaltuuston jäsen Ville Jalovaara kirjoittaa tehneensä valtuustoaloitteen Aurinkolahden katurallin hillitsemiseksi ja antaa ymmärtää, että hidasteet ja/tai liikennemerkit auttaisivat asiaa. Hidasteiden seurauksena me tavalliset liikennesääntöjä kunnioittavat kansalaiset, jotka olemme alueella suurena enemmistönä, saisimme niistä ikuisen riesan vain siksi, että muutama enemmän tai vähemmän vähä-älyinen on vähentänyt autonsa tai moottoripyöränsä äänenvaimennusta ja tehostaa itsetuntoansa kiihdyttelemällä niillä lähinnä iltaisin. Muutama hidaste itse asiassa vain pahentaisi tilannetta lisäämällä noiden äänekkäiden ja vauhdikkaiden kiihdytysten määrää. 

Kyseessä olevat ajoneuvot ovat laittomia juuri tuon puutteellisen äänenvaimennuksen vuoksi ja siihen tulisi ensi kädessä puuttua. Edelleen ihmettelen, miten nuo liikennemerkit auttaisivat asiaa? Kun nämä katurallia ylläpitävät tahot eivät kunnioita lakia vähentämällä ajoneuvojensa äänenvaimennusta, niin miksi he kunnioittaisivat jotakin liikennemerkkiä? 

Jalovaara kehottaa ihmisiä laittamaan viestiä häiriöistä kaupungille. Miksi, kun kyseessä on selkeä poliisiasia? Mieluummin tulisi ottaa ko. ajoneuvoista rekisteritunnus ylös ja ilmoittaa niitä poliisille. Toinen asia on sitten poliisin toiminta, kun eivät ole asiaan puuttuneet.

Raimo Nordsten,
Leikosaarentie