Laiton tulenteko ongelmana

Risto Larjavaara kirjoitti Vuosaari-lehden Lukijalta-palstalla 10.8.  Aurinkolahtea vaivaavasta öisestä katumelusta. Samasta asiasta kirjoitti tälle palstalle 17.8. kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara. Hän on tehnyt valtuustoaloitteen, jolla öinen ajelu ja kiihdyttely saataisiin kuriin liikennemerkein, valvonnalla ja hidasteilla. – Hyvä niin, melkoinen meluhaittahan öinen ajelu on.

Eräs toinen ongelma, johon ei ole toimivaa ratkaisua löytynyt, on laiton tulenteko. Esimerkiksi Uutelassa ja Kallvikissa laittomat nuotiot ja puiden hakkaaminen polttopuiksi ovat yleinen ongelma. Nuotion tekeminen maastoon ja polttopuiden ottaminen eivät ole jokamiehenoikeuksia. Lisäksi monilla rannoillamme on merkittyjä tulentekopaikkoja, joissa voi grillata turvallisesti tuhoamatta luontoa taikka aiheuttamalla metsäpalovaaraa.

Tuli voi levitä nopeasti metsään, vaikka sen tekisi mielestään turvalliseen paikkaan rantakalliolla. Ei tarvita ruohikko- tai metsäpalovaara-säitä siihen, että kauniit metsämme palavat.

Terveisin, Rannoillamme ulkoileva aurinkolahtelainen