Rautalanka soi jälleen Vuotalossa

Mystery Wires -yhtyeen konsertissa Vuotalossa torstaina 8.9. isäntänä toimii Markku ”Mape” Veijalainen (pieni kuva).

Mystery Wires -yhtyeen konsertissa Vuotalossa torstaina 8.9. isäntänä toimii Markku ”Mape” Veijalainen (pieni kuva).

Pienen koronatauon jälkeen The Mystery Wires -yhtye palaa taas kotikentälleen Vuotaloon. Yhtye saattaa olla Suomen nuorin rautalankabändi, mutta lähes jokaisella bändin muusikolla on takanaan jo puolen vuosisadan kokemus siitä, miten Apache soitetaan.  

Kari ”Jet” Bergström kuuluu suomalaisen rautalankamusiikin ”perustajajäseniin”. Hän oli mukana Suomen ensimmäisessä rautalankabändissä The Strangers, joka aloitti vuonna 1961.

Timo Penttilän muusikkouran tunnetuin kokoonpano oli Ernos, mutta jo sitä ennen rautalanka vei miestä keikoille pääkaupunkiseudulla Viikarit-yhtyeen rumpalina.

Valentin Stefanov edustaa The Mystery Wires -yhtyeessä kansainvälistä osaamista. Valtsun musiikillinen matka on vienyt hänet Bulgariasta Euroopan läpi tänne Pohjolaan, Suomeen. 

Kari Kuivalainen ja Pekka Kuorikoski ovat nousseet yhtyeen edustusjoukkueeseen junioritoiminnan kautta, ja he edustavat yhdessä rautalankamusiikin nykyisyyttä sekä tulevaisuutta.

Markku Veijalainen on edelleen ns. ”eteisessä” pyrkimässä bändiin, mutta tänäkään vuonna hän ei läpäissyt koesoittoa, joten ”Mape” toimii illan isäntänä.

Musiikillisesti ilta on omistettu Cliff Richardille ja The Shadows -yhtyeelle. Kunnianhimoisena tavoitteena on soittaa tätä klassikkorokkia mahdollisimman aidosti.

– Pyrimme siihen, että joka nuotti, mikä kuuluu levyllä, soitetaan myös tässä konsertissa, Timo Penttilä lupaa.

Kuinka siinä onnistutaan, nähdään ja kuullaan torstaina 8.9. kello 19 Vuotalossa (Mosaiikkitori 2). Klubi-ilta, A-oikeudet. Kesto n. 2,5 h, sis. väliajan. Liput 24,50 €, www.lippu.fi