Liikkumaan ilmaiseksi

Luulin myöhästyneeni mahdollisuudesta anoa Vuosaaren seurakunnan diakoniatyön myöntämää Liikuntapassia, josta se taannoin ilmoitti. Diakoniatyöntekijä Pia Nordlund kuitenkin vastasi, että Liikuntapasseja on vielä jäljellä, ja hakemuksia voi jättää syyskuun loppuun saakka. Liikuntapassi oikeuttaa maksuttomaan, Helsingin kaupungin järjestämään alueliikuntaan syyskaudeksi.

Nordlund kehotti vinkkaamaan asiasta naapureillekin. Sain luvan kertoa tästä myös Vuosaari-lehdessä. Kerro sinäkin läheisillesi tai tuttavillesi.

Liikuntapassi on tarkoitettu erityisesti yli 60-vuotiaille, niukassa taloudellisessa tilanteessa oleville. Se oikeuttaa liikkumaan kaikissa alueliikunnan ryhmissä, joita ovat muun muassa tuoli- ja keppijumpat, kiertoharjoittelu, ohjatut ulkotreenit tai omatoiminen kuntosali.

Rahoitus on seurakuntayhtymän myöntämää, niin sanottua koronarahaa, jolla on tarkoitus aktivoida asukkaita liikkumaan, saada rytmiä arkeen ja tavata toisia ihmisiä. Tätä koronarahaa anoi ja sai myös Vuosaaren seurakunta.

Itselläni liikunta on jäänyt nyt aiempaa vähemmälle muutaman fyysisen haasteen takia. Sitä ennen korona sulki liikuntapaikat ja harrasteryhmät, joten ihmiskontaktieni määrä väheni ja elinpiirini pieneni väistämättä.

Idea Liikuntapassien myöntämisestä kyseisellä koronakorvauksella on Vuosaaren seurakunnan oma idea, ja se on tarkoitettu nimenomaan vuosaarelaisille. Maksuttoman liikuntapassin tarkoitus on auttaa sellaisiakin ihmisiä, joilla tulot asettavat haasteen harrastamiselle.

Liikuntapassien hakemuslomakkeita saa seurakunnan toimistolta, tiistaisin Palvelukeskus Albatrossin Valosta ja sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä kirkon aulasta. Aukioloajat löytyvät seurakunnan nettisivuilta ja Vuosaari-lehdestä.

Kannattaa jättää hakemus. Nordlundilta voi kysyä lisätietoja. Alueliikuntaryhmät selviävät Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Hakemuksen jättäminen ei edellytä kirkkoon kuulumista.

Marja Nyman