Ihan tavallinen vuosaarelainen: Töölöstä Vuosaareen muuttanut Janne Lindstedt ihastui uuden kotipaikan hiljaisuuteen

Keski-Vuosaaressa asuva Janne Lindstedt, 35, pelaa vapaa-aikanaan jalkapalloa, käy kuntosalilla ja talvisin laskettelee.

Keski-Vuosaaressa asuva sähkö- ja elektroniikka-alan yrittäjä Janne Lindstedt, 35, pelaa vapaa-aikanaan jalkapalloa, käy kuntosalilla ja talvisin laskettelee.

Janne Lindstedt, kuinka kauan ja missä kaikkialla olet asunut Vuosaaressa?

– Olen asunut Keski-Vuosaaressa vähän päälle vuoden.

Missä muualla olet asunut kuin Vuosaaressa, miksi muutit Vuosaareen?

– Alunperin olen kotoisin Myllypurosta, josta perheemme muutti Vartiokylään. Muutin opiskelujen perässä Porvoon vanhaan kaupunkiin, sieltä Ullanlinnaan ja viimeiset viisi vuotta ennen Vuosaareen muuttoa asuin Taka-Töölössä. Muutin Vuosaareen, koska elämä keskustan yksiössä alkoi käymään ahtaaksi ja halusin ostaa oman asunnon tutulta alueelta. 

Mikä on parasta Vuosaaressa?

– Vuosaaressa parasta on luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet, varsinkin Keski-Vuosaaressa.

Mikä on suosikkipaikkasi Vuosaaressa?

– Oma kotini on suosikkipaikkani, mutta jos pitäisi jokin ulkoilupaikka valita, niin se olisi ehdottomasti Kallahdenniemi.

 Mikä on mieluisin muistosi Vuosaaresta?

– Ensimmäisenä aamuna, kun lähdin töihin Vuosaaren muuton jälkeen, ihmettelin sitä, kun ulkona oli niin hiljaista ja rauhallista. Olen vuosien varrella tottunut keskustan hälinään ja sporan kolinaan, joten tämä ”uusi” hiljaisuus yllätti positiivisesti.

Mitä Vuosaaressa voisi kehittää?

– Täällä voisi olla 24 h -ruokakauppa.

 Mitä olet harrastat Vuosaaressa?

 – Harrastan täällä pääosin jalkapalloa, ja nyt tänä kesänä frisbeegolf on astunut kuvioihin Vuosaaren uuden frisbeegolfradan myötä.

 Vapaa sana liittyen Vuosaareen.

– On mukava nähdä, että Vuosaari kasvaa ja kehittyy, mutta toivon, että tulevaisuuden suunnitelmat tehdään maltilla ja harkiten, jotta alueen luonto ja identiteetti säilyisivät sellaisena kuin ne ovat olleet.

Haastattelu ja kuva: Antti Honkanen