Vuosaaren frisbeegolfrata kasvoi 9-väyläiseksi

Vuosaaren frisbeegolfrata sijaitsee Staran varikon ja Rakkauden Metsän lähettyvillä Vuosaaren liikuntapuistossa. Kuvassa Vuosaaren lukion opiskelijat ovat tutustumassa maanantaina 5.9. frisbeegolfin saloihin liikunnanopettaja Valtteri Lahtisen opastuksella.

Vuosaaren frisbeegolfrata sijaitsee Staran varikon ja Rakkauden Metsän lähettyvillä Vuosaaren liikuntapuistossa. Kuvassa Vuosaaren lukion opiskelijat ovat tutustumassa maanantaina 5.9. frisbeegolfin saloihin liikunnanopettaja Valtteri Lahtisen opastuksella.

Vuosaaren liikuntapuistoon alettiin rakentaa frisbeegolfrataa kesällä 2021. Kaikille avoimen ja ilmaisen radan piti alunperin olla 8-väyläinen, ja sen arvioitu valmistumisaika oli toukokuussa 2022. Kentällä on pelattu jo kauan, mutta esimerkiksi ratakartat ja väyläopasteet puuttuvat vielä.

– Tänä keväänä rataa täydennettiin vielä yhdellä väylällä, eli nyt se on 9-väyläinen. Tämän väylän rakentaminen venytti valmistumisaikataulua jonkin verran. Lisäksi asennamme vielä pyörätelineitä pelaajien käyttöön. Tavoitteena on, että lopputyöt saataisiin tehtyä nyt syyskuun aikana, kertoo Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan projektinjohtaja Kaija Laine.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Helsingin kaupungin frisbeegolfradasta tehtiin aloittelijaystävällinen, mutta se on kerännyt kehuja myös kokeneemmilta lajin harrastajilta.

– On tosi hieno juttu, että Vuosaareen saatiin rata. Enää ei tarvitse lähteä vaikkapa Kivikkoon fribaamaan, siellä on välillä joutunut väenpaljouden takia jonottamaan, sanoo vuosaarelainen Jocke Fredriksson, joka on tänä vuonna pelannut kaikki Vuosaaren yhdeksän väylää nelisenkymmentä kertaa läpi.

Kolmisen vuotta frisbeegolfia harrastanut Fredriksson on tyytyväinen väylien vaihtelevuuteen: Vuosaaressa on neljä avo- ja viisi metsäväylää. Vähän tasokkaammille frisbeegolfaajille Vuosaaren rata saattaa olla vaikeustasoltaan helppo, mutta Fredrikssonin mukaan heillekin se sopii hyvin treenikentäksi. 

– Heittoalustat sekä korit ovat Vuosaaressa erinomaisia. Ehkä erillinen puttauskori olisi hyvä saada myös Vuosaareen alkulämpöjä ja heittoharjoituksia varten, Jocke Fredriksson miettii.

Haastattelut: Antti Honkanen
Kuvat: Eero Honkanen