Säästöniemi täytti 50 vuotta

50-vuotiasta As Oy Säästöniemeä juhlittiin taloyhtiön pihalla. Kuva: Annamari Aalto

50-vuotiasta As Oy Säästöniemeä juhlittiin taloyhtiön pihalla. Kuva: Annamari Aalto

Asunto-osakeyhtiö Säästöniemi eli Vuosaaren Ulappasaarentiellä sijaitsevat veistokselliset terassitalot rakennettiin 1969–71, joten 50 vuotta tuli täyteen jo muutama vuosi sitten.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen…

Suomen ensimmäisen terassitalon harjannostajaisia vietettiin elokuussa 1969. Yhtiö oli Asuntosäästäjät ry:n toteuttama kohde. Harjannostajaisissa puheen piti Asuntosäästäjät ry:n johtaja Martti Ilveskorpi. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Suomen ensimmäisen terassitalon harjannostajaisia vietettiin elokuussa 1969. Yhtiö oli Asuntosäästäjät ry:n toteuttama kohde. Harjannostajaisissa puheen piti Asuntosäästäjät ry:n johtaja Martti Ilveskorpi. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Ulappasaarentien terassitalot.

Ulappasaarentien terassitalot syyskuussa 2022. Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren terassitalot ovat ensimmäiset Suomessa rakennetut terassitalot, joissa kerrostaloparvekkeet sekä asuntojen pihat on yhdistetty suuriksi terassiparvekkeiksi. Suunnittelijana toimi Touko Neronen, joka yhdisteli suunnitelmissaan ekspressiivistä elementtiarkkitehtuuria ja välimerellistä tyyliä. Pehmeäväriset rakennukset ovat sr-2-suojelukohteita, mikä tarkoittaa rakennustaiteellisesti arvokasta rakennusta, eli kaikki mahdolliset muutokset tai korjaukset on toteutettava rakennuksen tyyliin sopivalla tavalla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Terassitaloissa on suuret terassit asuntojen parvekkeilla.

Terassitaloissa on suuret terassit asuntojen parvekkeilla. Kuva: Eero Honkanen

Pandemian vuoksi myöhästyneet juhlat Säästöniemen asukkaille ja osakkaille järjestettiin 1.9.2022 taloyhtiön vehreällä pihalla. Tilaisuuteen saapui hyvä määrä asukkaita, ja yhteisen ruokailun lisäksi kuultiin lauluesityksiä sekä kattava katsaus Vuosaaren ja Säästöniemen historiaan.

Teksti: Katja Ahopelto, As Oy Säästöniemen hallituksen varapuheenjohtaja
Lähteet: säästöniemi.fi, vuosaari.fi