Syysretki Kuningattarelle

Kuningatar ilmasta kuvattuna. Kuva: Antti Honkanen

Kuningatar ilmasta kuvattuna. Kuva: Antti Honkanen

Teemme syysretken sunnuntaina 23.10. klo 12.30 Kallahdenniemen kärkeen, Kuningattarelle, jossa sijaitsee muun muassa Kuhlefeltin huvila. Lähtöpaikka Kallahdenniemen kärjen uimarannan parkkipaikka.

Huvila on Helsingin kaupungin omistama ja on ollut käyttämättä jo vuosia. Usein puhuttaessa Vuosaaren vanhoista rakennuksista vuosaarelaiset kysyvät juuri näiden rakennusten kohtalosta, ovathan ne luonnonkauniilla paikalla. Punamultaiset rakennukset sopivat saaristomiljööseen upeasti ja kallioiset rannat ovat kalastajien suosiossa. 

Vuosaari-Seurassa olemme usein miettineet, mitä käyttöä huvila piharakennuksiin voisi tarjota? Onhan Kuningatar ollut Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-hankkeessa mukana kaksi kertaa, jolloin huvilan tilojen käyttötarpeita on tuotu esille. Saarella on toinenkin tyhjilleen jäänyt huvila saunoineen (ent. Itä-Helsingin poliisien maja).

Retken tarkoitus on kartoittaa asukkaiden ideoita ja toiveita, sillä Kuningatar tyhjine ja repsottavine huviloineen on häpeäpilkku niin Vuosaarelle kuin Helsingin kaupungillekin.

Ota säänmukainen varustus mukaan (tuulee aina) ja mieleisesi eväät mukaan. Uimarannan luona on mahdollisuus myös grillata. Suosittelemme ottamaan taskuun myös pienen roskapussin omia ja maastosta löytyviä roskia varten. Retken kesto on noin 2 tuntia.

Eero Hildén, Vuosaari-toimikunta,
Nina Ruuttu, Vuosaari-Seura ry