Columbuksen parkkivalvonta sai kaivatun uudistuksen

Easy-maksuautomaatti.

Easy-maksuautomaatti.

Kauppakeskus Columbuksen pysäköintialueilla otettiin 1.2.2021 käyttöön maksullinen pysäköinti yli 2 tunnin ylittävästä pysäköinnistä. Uudistus huomattiin viimeistään siinä vaiheessa, kun syömästä tai kampaajalta palannutta asiakasta odotti auton tuulilasissa sakkolappu.

– Tästä sakotusrumbasta tuli paljon negatiivista palautetta kauppakeskukselle. Kun sitten NREP osti Columbuksen Cityconilta loppuvuodesta 2021, aloimme heti miettiä toimivampaa ja asiakasystävällisempää parkkivalvontaa Columbuksen parkkipaikoille. Ei ole itsetarkoitus, että meillä asioimisen jälkeen autolla odottaa kiitoksena sakkolappu, kertoo maaliskuussa 2022 Columbuksen kauppakeskuspäällikkönä aloittanut Jenna Vehka-aho. 

Helpompaa ja nopeampaa pysäköimistä

Moni Columbuksen asiakas onkin huomannut, että 15.8.2022 alkaen on Columbuksessa ollut käytössä kameratunnisteinen Aimo Park Easy -pysäköintijärjestelmä. Parkkihallissa säilyi 2 tunnin ilmainen pysäköintietu, kuten ennenkin. Ilmaispysäköinnin jälkeen pysäköinti maksaa 1 euron tunnilta.

Kameratunnisteinen pysäköintijärjestelmä mahdollistaa nopean pysäköinnin ilman puomeja ja portteja, kun sisään ja ulos voi ajaa pysähtymättä. 

– Yli kahden tunnin pysäköinnin voi maksaa Easy-maksuautomaatilla tai Taskuparkki-sovelluksella, mikäli sovelluksessa on kameratunnistus aktivoituna omalle rekisteritunnukselle ja maksukortin tiedot syötettynä, Vehka-aho sanoo.

Kamera tunnistaa rekisteritunnuksen

Pysäköintijärjestelmä perustuu rekisteritunnuksen automaattiseen tunnistukseen. Ajaessa sisään kamera tunnistaa auton rekisteritunnuksen ja aloittaa pysäköinnin. Pysäköintiaika ja -hinta määräytyvät kohteessa käytetyn ajan perusteella. Parkkihallista ulos ajaessa kamera tunnistaa jälleen auton rekisteritunnuksen, lopettaa pysäköinnin ja Taskuparkki-sovelluksen omaavan asiakkaan maksukortilta veloitetaan pysäköintihinnaston mukaisesti. 

– Eli jos asiakas viipyy Columbuksessa alle kaksi tuntia, voi vain ajaa sisään ja ulos parkkihalliin lataamatta sovellusta tai käymättä maksuautomaatilla. Mikäli ei ole muistanut maksaa automaatille pysäköintiä lähtiessään pysäköintihallista tai ei ole ollut Taskuparkki-sovellusta käytössä, niin ajoneuvon omistajalle lähetetään yli menneestä ajasta lasku myöhemmin postitse, Vehka-aho mainitsee.

Laskun lähettämisestä peritään 5 euron laskutuslisä. Lasku on myös mahdollista maksaa 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä osoitteessa www.aimopark.fi/easy.

Vehka-ahon muistuttaa, että myös Columbuksen kattoparkissa on käytössä Taskuparkki-sovellus ja uusi maksuautomaatti, mutta ei kameratunnistusta, eli siellä ensimmäiset 2 tuntia ovat ilmaisia pysäköintikiekolla.

– Pysäköintijärjestelmämme uusimisen tarkoitus on ollut helpottaa asiakkaiden arkea ja meillä asioimista. Parkkialueillamme on aiheesta opaskylttejä, ja lisätietoja Columbuksen Aimo Park Easy -pysäköintijärjestelmästä saa Columbuksen nettisivuilta www.columbus.fi/columbuksen-pysakointi-uudistuu/, Jenna Vehka-aho vinkkaa.

Haastattelu: Antti Honkanen