Sasekalle ravintola?

Alussa Sasekalla toimi kioski ja kahvila yläkerran ”olohuoneessa”. Lähistöllä ei muuta kauppa- tai kahvilatoimintaa ei vielä ollutkaan.

Sasekan yläkerta on alun perinkin rakennettu  ravintolatilaksi, ja kun keittiö on viimeinkin kunnostettu, ravintola voitaisiin herättää henkiin.

Yksi ajatus on, että Sasekan yläkerta muutetaan ravintolaksi. Kaljakuppiloita Vuosaaressa on, oikeita ravintoloita vain muutama, mutta asukkaita jo yli 40 000. Kirkolle ravintolaan lähtö metrolla tai autolla on kallista.

Ravintola voisi tarjota päivällä lounasta ja neuvottelutilaa. 

Maanantai-iltaisin Sasekalla voisi järjestää jameja, jonne saisivat tulla jatsista kiinnostuneet soittajat, perjantaina voisi olla karaokea. Lauantaina oloneuvosten tanssit päivällä ja illalla kaikille. Sunnuntaina voisi olla brunssi, johon Musiikkikoulu voisi järjestää taustamusiikkia. Tiistaisin voitaisiin järjestää ajankohtaisia keskusteluja yhteistyössä esimerkiksi puolueiden kanssa. Keskiviikkoisin voisi olla oloneuvosten turinapäivä ja vanhojen aikojen muistelua, torstaisin voisi olla kaikille taiteilijoille tai taitajilla tilaisuus esittää musiikkia, stand-upia, taikatemppuja, runoja ym.

Taideseura voisi pitää vaihtuvaa näyttelyä ja kertoa silloin tällöin taiteenteosta ja -trendeistä.

Vetovastuu olisi ravintolanpitäjällä tukenaan muutaman hengen porukka kiinnostuneista.

Näin saataisiin Sasekalle sen alkuperäisen tarkoituksen mukaista käyttöä ja kenties talon talouskin kuntoon. 

Mikko Pesola, entinen Saseka-aktivisti