Vuosaaren VPK:lla paloaseman ovet auki lauantaina 26.11.

Päivä paloasemalla on valtakunnallinen koko perheen paloturvallisuustapahtuma. Paloasemat eri puolilta Suomea avaavat ovensa, esittelevät toimintaansa sekä järjestävät paloturvallisuuteen, henkilöturvallisuuteen ja varautumiseen liittyvää toimintaa asemalla vieraileville. Tapahtuma käynnistää Paloturvallisuusviikon 26.11.–1.12., jonka tarkoituksena on herättää tietoisuutta paloturvallisuudesta sekä kannustaa syventämään omia turvallisuustaitojaan.

Vuosaaren VPK on mukana järjestämässä Päivä paloasemalla -tapahtumaa lauantaina 26.11., jolloin tapahtuma on käynnissä kello 11–16 osoitteessa Kaivonkatsojantie 14. Paloasemalla voi muun muassa tutustua VPK:n tiloihin ja ajoneuvokalustoon, perehtyä tai kerrata palovaroittimen käyttöä, kokeilla alkusammuttamista sekä tutustua palokuntaan kaikille avoimena harrastuksena. Perheen pienemmille on tarjolla puuharata. SPR Itä-Helsinki on paikalla esittelemässä sydäniskuria eli defibrillaattoria ja muuta kalustoaan. Lisäksi tapahtumassa on kanttiini.

Tämän vuoden pääteemana tapahtumassa on palovaroitin. Palokunta kannustaakin kaikkia osallistumaan palovaroitinhaasteeseen ja testaamaan palovaroittimet Palovaroitinpäivänä 1.12. kello 18, mikä päättää Paloturvallisuusviikon.

Helsinkiläisistä palokunnista 11 osallistuu Päivään paloasemalla. Vuosaaren VPK vinkkaa, että päivän aikana voi olla kiinnostavaa vierailla useammallakin asemalla. Eri asemilla voi olla hieman eri sisältöjä, ja samoissakin sisällöissä on varmasti palokuntakohtaista luonnetta. Päivään paloasemalla, Palovaroitinpäivään ja Paloturvallisuusviikkoon liittyviä tietoja ja materiaaleja voi käydä katsomassa nettiosoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi