Orcalle mitalisadetta ikäkausiuimareiden SM-kisoista

Orcan pronssia vienyt 4x50-sekauintijoukkue Matias Kukkonen, Alexandr Vysotskiy, Uliana Nikashina ja Lilja Hirsikko.

Orcan pronssia vienyt 4×50-sekauintijoukkue Matias Kukkonen, Alexandr Vysotskiy, Uliana Nikashina ja Lilja Hirsikko. Kuva: Orca Helsinki ry

– Mahtavat fiilikset! Kisat menivät odotusten mukaan, ja koko joukkue suoriutui upeasti. Erityisesti lämmitti sekaviestijoukkueen pronssiuinti, valmennuspäällikkö Tuomas Suomalainen hehkuttaa Orcan menestystä lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien finaaleissa.

Lyhyenradan ikäkausimestaruusuintien finaalit uintiin Raisiossa 25.–27. marraskuuta. Kisat ovat ikäkausiuimareiden SM-kilpailut.

Orca kisojen 6. paras seura

Seurapisteissä Vuosaareen ja muualle Itä-Helsinkiin keskittyneen uimaseura Orcan yhdentoista nuoren uimarin joukkue ylsi kuudenneksi neljänkymmenen kisaan osallistuneen seuran joukossa. Joukkueen 15 mitalin saalis oikeutti kuudenteen sijaan myös mitalitaulukossa.

– Orcan sijoitus kisan kymmenen parhaan joukkoon on kova tulos. Viestiuinnit kertovat, että henkilökohtaisten onnistumisten lisäksi venyimme joukkueena, Tuomas Suomalainen toteaa.

Lilja Hirsikko, 14, voitti hopeaa 200 metrin ja 50 metrin selkäuinneista sekä pronssia 800 metrin vapaa- ja 100 metrin selkäuinnista. Alexandr Vysotskiy, 16, venyi pronssille 200 metrin rintauinnissa ja Väinö Kero, 14, ui 200 metrin selkäuinnista kultaa ja hopeaa 100 metrin matkalta.

Nikashina hyvässä vedossa

Jo viime kesän ikäkausimestaruusuinneissa loistanut Orcan 13-vuotias Uliana Nikashina lunasti odotukset. Nyt kultaa tuli 400 metrin sekauinnista, 200 metrin vapaauinnista, 200 metrin rintauinnista ja 200 metrin sekauinnista. 800 metrin vapaauinti ja 100 metrin rintauinti toivat hopeamitalin.

– Kisan alku vähän ehkä kangerteli, mutta Uliana on hyvähermoinen kilpailija. Loppu menikin sitten loistavasti, ja 200 metrin vapaauintitulos oli hyvin lähellä kisaennätystä, valmennuspäällikkö Tuomas Suomalainen sanoo.

Nikashina on tunnollinen ja määrätietoinen harjoittelija. Hän ui kahdeksan kertaa viikossa, ja lisäksi harjoitteluun kuuluu kaksi kuntosaliharjoitusta. Vapaa-aika kuluu trampoliinilla ja ulkoilemassa Kasper-koiran kanssa.

Teksti: Paula Ritanen-Närhi
Kuva: Orca Helsinki ry