Vuosaaren keskustan kaava mahdollistaa sekä palveluita että asumista lähiluonnon säästäen

Kestävän kaupunkikehityksen ytimessä täytyy olla lähiluonnosta huolehtiminen, syrjäytymisen ja eriytymisen ehkäisy, sujuvien palvelujen järjestäminen sekä asukkaiden osallisuus. Vaikka tasapainoilu näiden asioiden välillä on ajoittain vaikeaa, me olemme sitä mieltä, että tässä kaavassa (Vuosaaren keskustan länsiosan asemakaavan muuttaminen, kaupunginvaltuuston päätös 7.12.2022) ne on huomioitu onnistuneesti.

Lähiluontoon rakentamisen sijaan rakennetaan nykyisten parkkipaikkojen ja käyttämättömän maan päälle. Samalla Mosaiikkitori ja -puisto uudistetaan viihtyisämmiksi.

Asuntojen lisäksi kaavoitetaan myös lisää liiketilaa. Näin mahdollistetaan Vuosaareen lisää kovasti kaipaamiamme työpaikkoja sekä palveluita.

Tämä kaava (Vuosaaren keskustan länsiosan asemakaavan muuttaminen) mahdollistaa myös pikaraitiotien suunnittelun Vuosaareen, mille olisi iso tarve. Katsomme päivittäin täyteen ahdettuja runkolinjan 560 busseja, jotka ovat metron ohella ainoa julkinen yhteys Vuosaareen. Itä-Helsinkiä kehitettäessä on tärkeää huomioida julkiset yhteydet myös muihin suuntiin kuin keskustaan.

Vuosaaren urheilutalon laajennus on myös tärkeä osa kaavaa: Itä-Helsinki tarvitsee lisää sisäliikuntapaikkoja varsinkin lapsille ja nuorille, jotta heidän harrastuksensa olisi helpompi järjestää ja matkat näihin olisivat inhimilliset.

Korostamme, että myös terveyspalvelut Vuosaaressa täytyy saada kuntoon. Nykyinen tilanne terveyskeskuksessa on kestämätön ja kaupunginosan kasvu korostaa entisestään tarvetta tilanteen korjaamiseen.

Maarit Vierunen (kokoomus),

Shawn Huff (vihreät),

Alviina Alametsä (vihreät),

Nuutti Hyttinen (perussuomalaiset)