Helsingin Shukokai Karaten päävalmentaja Rajalalle 7:nnen asteen musta vyö

Jarmo Rajalalle myönnettiin 7:nnen asteen mustavyö eli 7. dan.

Jarmo Rajalalle myönnettiin 7:nnen asteen mustavyö eli 7. dan.

Vuosaaren Urheilutalolla harjoittelevan Helsingin Shukokai Karaten päävalmentajalle, sensei Jarmo Rajalalle myönnettiin seitsemännen asteen musta vyö eli 7. dan torstaina 23.3. maailman päävalmentajien leirillä Berliinissä. Seitsemännen asteen musta vyö on shukokai-karaten kolmanneksi korkein mahdollinen vyö maailmassa.

Sensei Rajala aloitti karaten harrastamisen vuonna 1986 ja siirtyi harjoittelemaan Vuosaaren Urheilutalolle 1987, kun Helsingin Shukokai perustettiin. Hän kilpaili menestyksellisesti MM- ja EM-tasolla 1996–2006 saavuttaen raskaan sarjan Euroopan mestaruuden 2005 ja maailmanmestaruuden 2006. 

Nykyisin Jarmo Rajala toimii Helsingin Shukokain päävalmentajana ja lisäksi Suomen maajoukkueen valmentajana sekä Shukokain maailmanliiton akreditoimana MM-tason päätuomarina. Helsingin Shukokain edustajat valmistautuvat parhaillaan heinäkuun MM-kilpailuihin Etelä-Afrikan Kapkaupungissa.