Syyttäjä nosti murhasyytteen Vuosaaren sillan läheisestä ampumatapauksesta

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti, että Vuosaaren sillan lähettyvillä, Puotilan venerannan vieressä 23.11.2022 tapahtuneen ampumavälikohtauksen esitutkinta valmistui maaliskuun 2023 alussa. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Iltapäivällä tapahtuneella tapauksella oli useita todistajia. Ampumavälikohtauksessa kuoli mieshenkilö. Tapahtuman jälkeen miesampuja ilmoitti tapahtuneesta poliisille itse ja hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Syyttäjän mukaan epäilty on myöntänyt käyttäneensä asetta, mutta vedonnut hätävarjelutilanteessa toimimiseen.

– Tutkinnan alussa selvisi, että ampujaa oli kiristetty jo pidemmän aikaa ennen henkirikosta. Kiristysasian tutkinta on ollut Keskusrikospoliisin vastuulla ja henkirikoksen tutkinta Itä-Uudenmaan poliisin vastuulla. Molempia tutkintoja on viety eteenpäin tekemällä tiivistä yhteistyötä, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoi.

– Murhan lisäksi ampujaa epäillään ampuma-aserikoksesta sekä vaaran aiheuttamisesta, Minkkinen jatkoi.

Myös kiristysvyyhti syyteharkintaan

Myös Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan liittyen epäiltyyn törkeään kirityksen yritykseen ja pahoinpitelyyn, jotka tulivat ilmi samaisen Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä.

Keskusrikospoliisissa tutkinnassa olleessa kokonaisuudessa on ollut rikosnimikkeinä törkeä kiristyksen yritys ja pahoinpitely. Rikoksista epäiltynä on kaksi henkilöä, joista toinen on Puotilassa 23.11. ammuttu mies. Asianomistajia on yksi. 

– Esitutkinnan perusteella epäillään, että epäillyt ovat kiristäneet asianomistajaa useita kuukausia uhkailemalla ja lievällä väkivallalla. Esitutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, että kiristäjät olisivat saaneet asianomistajalta omaisuutta kiristyksen seurauksena, tutkinnanjohtaja Jussi Luoto sanoi. 

Keskusrikospoliisin esitutkinta valmistui maaliskuun 2023 alussa, ja myös tätä tapausta käsitellään murhasyytteen kanssa samassa oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa.