Vuosaarelaisia ei valittu eduskuntaan

Vuoden 2023 eduskuntavaalit on nyt käyty ja 200 kansanedustajaa valittu uudelle nelivuotiskaudelle. Äänestysprosentti Suomessa oli 71,9. Vaalit voitti kokoomus (48 paikkaa), toiseksi tuli perussuomalaiset (46 paikkaa) ja kolmanneksi sdp (43 paikkaa).

Helsingin vaalipiiristä valittiin eduskuntaan näissä vaaleissa 23 kansanedustajaa, ja äänestysprosentti oli Helsingissä 77,5. Helsingistä eduskuntaan valittiin 7 kokoomuslaista, 5 sdp:stä, 4 vihreistä, 3 vasemmistoliittolaista, 3 perussuomalaista ja 1 rkp:stä. 

Vuosaarelaisista ehdokkaista ei päässyt tällä kertaa kukaan eduskuntaan. Seuraavassa viisi eniten ääniä kerännyttä vuosaarelaisehdokasta: Alviina Alametsä (vihr.) keräsi 5 151 ääntä ja sai varakansanedustajan paikan. Ville Jalovaara (sd.) sai 3 025 ääntä. Shawn Huff (vihr.) sai 2 361 ääntä. Maija Karhusta (vas.) äänesti 1 277 äänioikeutettua. Maarit Vierunen (kok.) sai 1 100 ääntä.

(Äänimäärät vaihdettu lopullisiin äänimääriin tarkistuslaskennan myötä.)