Liityntäpyöräpysäköintipalvelua parennetaan metroasemalla

Helsingin juna- tai metroasemien yhteydessä on tarjolla liityntäpyöräpysäköintipalvelu, johon pyörän voi jättää parkkiin ja jatkaa matkaa joukkoliikennettä käyttäen. Nyt eri puolilla kaupunkia käynnissä olevissa liityntäpyöräpysäköintipaikkojen rakennushankkeissa vanhat huonokuntoiset telineet uusitaan ja kapasiteettia lisätään paremmin täyttämään arvioidun kysynnän tarvetta. Samalla lisätään opastusta ja kohteiden näkyvyyttä sekä lisätään pysäköinnin turvallisuutta mahdollistamalla runkolukitus. 

Liityntäpyöräpysäköintipaikkojen rakentaminen on tällä hetkellä käynnissä myös Vuosaaren metroaseman yhteydessä. Rakennushanke valmistuu  pyöräilijöiden käyttöön kesään mennessä. Sen valmistuttua Vuosaaren metroaseman yhteyteen tulee 388 pyöräparkkipaikkaa, kun aiemmin luku on ollut 230 paikkaa.

Hankkeista vastaavat Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy ja Helsingin kaupunki Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valtionavustuksen tukemana. 

Vuonna 2022 liityntäpyöräpysäköintipalvelua parannettiin Rastilan metroaseman yhteydessä.