Yhteisvoimin siistimpi Vuosaari

Anna ja Soile Haakana keräsivät roskia Leikosaarentien varrelta. – Huoli asuinalueen siisteydestä sai meidät lähtemään mukaan, totesivat roskatalkoisiin mukaan lähteneet äiti ja tytär. Ikävimmiksi löydöiksi he mainitsivat maastosta löytyneet huumeruiskut.

Anna ja Soile Haakana keräsivät roskia Leikosaarentien varrelta. – Huoli asuinalueen siisteydestä sai meidät lähtemään mukaan, totesivat roskatalkoisiin mukaan lähteneet äiti ja tytär. Ikävimmiksi löydöiksi he mainitsivat maastosta löytyneet huumeruiskut.

Vuosaaren roskatalkoot sujuivat launtaina 15. ja sunnuntaina 16.4. aurinkoisissa merkeissä. Mukaan lähti ennätysmäärä vuosaarelaisia: järjestäjien arvion mukaan kaikkiaan 230 talkoolaista keräsi roskaa Vuosaaren yleisiltä alueita yhteensä yli 150 suursäkillistä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Siivoustalkoiden saalista Kallahden nuorisotalon edustalla.

Siivoustalkoiden saalista Kallahden nuorisotalon edustalla.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa vapaaehtoisin voimin ideoitu ja toteutettu Vuosaaren roskatalkoot tuotti jälleen hyvää mieltä ja siistimpää ympäristöä. Tänä vuonna mukana järjestelyissä oli Roska päivässä Vuosaari -porukan aktiivien lisäksi paikallisia kaupungin toimijoita yhdyskunta- ja nuorisotyöstä, myös yhteistyötä koulujen kanssa aloiteltiin.

Järjestäjät haluavat kiittää jokaista talkoisiin osallistunutta ja talkoita tukeneita: Helsingin kaupungin Puistotalkoot ja Alueosallisuus/stadiluotsi, Vuosaari-lehti, Vuosaaren Urheilutalo, K-Supermarket Vuosaari, Vuosaari-Säätiö, HOK Elanto, Vuosaaren seurakunta. Kaupunkiliikenteelle erityiskiitos luvasta mainostaa metroasemilla.

Myös geokätköilijöillä onnistunut siivoustapahtuma

Geokätköilijöitä kokoontuneena Venemestarintielle.

Geokätköilijöitä kokoontuneena Venemestarintielle.

Kansainvälisen geokätköilyharrastuksen ideologiaan kuuluu roskien kerääminen kätköjen etsimisen ohella. 

Paikalliset kätköilijät järjestivät lauantaina 15.4. CITO-tapahtuman (CITO: cache in, trash out) Vuoniityn peruskoulun edessä Rastilassa. Tarkoitus oli järjestää tapahtuma Haruspuistossa, kuten jo neljä kertaa aiemmin, mutta vuosaarelaisten oma roskienkeruutempaus sattui samalle päivälle ja samalle alueelle. 

Aurinkoinen, mutta kolean tuulinen kevätsää houkutteli paikalle noin 100 kätköilijänimimerkkiä ja roskia kerättiin 45 pussillista. Reippaimmat kävivät Vanttikalliolla asti, mutta myös uimaranta ja leirintäalue puhdistettiin. Roskankerääjiä oli laajalti koko pääkaupunkiseudulta, kauimmaiset tulivat Tampereelta ja Lempäälästä saakka!        

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara toimitti paikalle roskapihtejä ja -säkkejä www.puistotalkoot.hel.fi-sivustolle tehdyn ilmoituksen perusteella.

Lisätietoa huvista ja hyödystä voi lukea verkkosivuilta geocache.fi ja yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia