Lauluveljet lauloi keväälle

Vuosaaren kirkko täyttyi kuulijoista Lauluveljien konsertoidessa.

Vuosaaren kirkko täyttyi kuulijoista Lauluveljien konsertoidessa.

Helsingin Lauluveljien kevätkonsertti osoitti, että kuorosta on todella tullut meidän vuosaarelaisten oma kuoro, sillä kuulijoita oli kirkon täydeltä, kuten kuoron viime adventtikonsertissakin.

– Konserttiohjelma jakautuu kahteen osaan, totesi kuoron puheenjohtaja Markus Winter konsertin alkaessa. 

Aluksi kuoro lauloi keväisiä lauluja, konsertin loppuosassa olivat vuorossa perinteiset mieskuorolaulut ja siinä välissä yleisökin pääsi laulun makuun, kun kirkkosalissa kaikuivat yhdessä lauletut, jo kouluajoista tutut keväiset laulut.

Kuoron johtaja Teppo Lampela on tehnyt hyvää työtä kuoron tason nostamiseksi. Kuoro seurasi johtajaa hyvin, laulujen rytmi säilyi ja laulut soivat hyvin.

Konsertista on erityisesti jäänyt mieleeni kuoron esittämä virolaisen Tuudur Vettikin ”Kuu”, jonka kuulimme Hilkka Norkamon suomentamana. Laulussa pääsivät erityisesti loistamaan kuoron matalat bassot.

Lauluveljet vetäytyy nyt ansaitulle kesätauolle. Syyslaulukauden alkamisesta kuoro ilmoittaa omilla verkkosivuillaan ja myös tässä lehdessä, jolloin uusilla laulutaitoisilla miehillä on taas mahdollisuus päästä tähän oivaan veljespiiriin.

Jorma Toivari