Pääosassa Paavo-koira

Paavo-elokuvan kuvaukset ovat käynnissä Uutelassa.

Paavo-elokuvan kuvaukset ovat käynnissä Uutelassa.

Uutelassa oli maanantaina 12.6. meneillään erikoisen elokuvan filmaukset. Elokuvan pääosassa nähdään 3-vuotias novascotiannoutaja Paavo. Filmin tekevät koululaiset, AsuntoSatama LKV:n kesätyöntekijät.

– Mikään mainoselokuva tämä ei ole. Elokuvan tekevät kesätyöntekijät käsikirjoituksesta filmaukseen ja näyttelemiseen asti ihan itse, kertoi yrittäjä, ehtymätön ideanikkari Erkki Murto-Koivisto Suomen AsuntoSatama Oy:stä.

Elokuvan yhteistyökumppanina on ollut Pro Uutela -yhdistys ja siitä tulee yhteiskunnallisesti kantaaottava, Uutelaan ja luonnonsuojeluun keskittyvä filmi.

Tämä kesätyö vaikuttaa 18 kesätyöntekijän mielestä erityisen mielekkäältä ja mukavalta.

– Mukavaa päästä itse suunnittelemaan filmiä ja näyttelemään siinä, tuumasivat kesäduunarit ja kehuivat Paavoa mukavaksi työkaveriksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Paavo – filmitähti.

Paavo – filmitähti.

Elokuvan tekijät ovat saaneet ja saavat teknistä apua näyttelemiseen, ohjaamiseen ja kuvaamiseen niin amatööri- kuin ammattilaispuoleltakin aina Päivi Rahmelista, Eero Hildénistä ja Artur Kukovista Paavo Westerbergiin asti.

Paavo-koira onkin samaistunut päärooliinsa hyvin. Uutelan koiratarhan harjoitukset keskeytyivät Paavon huomion ohjauduttua hetkeksi koira-aitaukseen kirmanneeseen tyttökoiraan. Vähän ajan päästä Paavo sai pitää ansaitun juomatauon. Vastakkainen sukupuoli ja virvoittava juoma kiinnostivat hetken karvaturria. Hollywood-tähden elkeitä siis?

Elokuva saa juhlallisen ensi-iltansa syksymmällä Vuotalossa. Miten käy Paavon salamoiden välkkyessä punaisella matolla? Sujuuko paremmin kuin Kaurismäellä Cannesissa? Sitä jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen